Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Trei spitale din Chișinău nu mai primesc pacienți cu COVID-19

© Photo : Miroslav RotariMedic
Medic - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Abonare
Autoritățile municipale au decis sistarea activității secțiilor COVID-19 din mai multe spitale din Capitală.
CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik. Începând din data de 1 decembrie, gradual se va scoate din circuitul COVID spitalul de Ftiziopneumologie din Republica Moldova cu 150 de paturi, 110 paturi din blocul vechi al spitalului Nr.1 „Gheorghe Paladi” și cele 30 de paturi de la spitalului de copii „Valentin Ignatenco”. Despre aceasta a anunțat, încă săptămâna trecută, primarul Capitalei Ion Ceban.
La spitalul „Sfânta Treime” rămân active 100 de paturi pentru pacienții cu coronavirus și alte 36 de paturi anti-COVID, incluse în circuit.
La Centrul COVID-19 de la Moldexpo, după cum a explicat primarul, va fi sistată (conservată) activitatea spitalului, dar pavilionul de examinare a pacienților cu suspiciune la coronavirus va rămâne în stare funcțională.
Pentru internarea pacienților infectați cu acest virus, din 1 decembrie rămân active următoarele spitale municipale:
Spitalul municipal Nr1. „Gheorghe Paladi” - cu 200 de paturi
Spitalul Clinic „Sfântul Arhanghel Mihail” - cu 300 de paturi
Spitalul Clinic „Sfânta Treime” - cu 100 de paturi
Spitalul Clinic de boli contagioase pentru copii - cu 100 de paturi
Maternitatea nr.2 - cu 55 de paturi
Totodată, potrivit șefului interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate a municipiului Chișinău, Boris Gîlca, toate instituțiile spitalicești din Chișinău rămân pregătite pentru un potențial nou val de infectare.
Spital, secția COVID - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Coronavirus
Un nou val COVID-19: Va lovi sau nu Republica Moldova
La sfârșitul lunii noiembrie, specialiștii au anunțat despre detectarea unei noi tulpini de coronavirus B.1.1.529 în Botswana și Africa de Sud. Vineri, în cadrul unei ședințe de urgență, OMS a recunoscut noua mutație, numită omicron, drept „îngrijorare”. Israelul, UE și o serie de alte țări au impus interdicții de intrare pentru mai multe state africane.
Potrivit presei străine, în Africa de Sud au fost înregistrate aproximativ o sută de persoane infectate. Câțiva bolnavi sunt în Hong Kong, Israel, Australia și o serie de țări europene. Toate aceste cazuri sunt de import.
Boris Gîlca a subliniat că există anumite temeri că noul val ar putea afecta populația Republicii Moldova.
„Probabil, mai multe informații despre un nou val ar putea apărea în săptămâna curentă sau săptămâna viitoare. Sunt anumite informații dar fără dovezi și studii esențiale. Cu certitudine, vaccinarea va proteja de noile tulpini sau nu va permite să dezvoltăm formele critice”, a precizat Gîlca.
În cadrul ședinței serviciilor municipale din dimineața zilei de 29 noiembrie, primarul Ion Ceban a dat indicații direcției Sănătate a municipiului să fie pregătită pentru un potențial nou val de coronavirus.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2021
Coronavirus
Se vor închide sau nu granițele din cauza noii tulpini COVID-19: Ce spun autoritățile
Fluxul de știri
0