Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Surse: În proiectul bugetului SUA a fost inclusă un amendament împotriva ”Nord Stream – 2”

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimedia”Nord Stream – 2”.
”Nord Stream – 2”. - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Abonare
Hill: În proiectul de buget al SUA a fost inclus un amendament cu sancțiuni împotriva ”Nord Stream – 2”.
CHIȘINĂU, 1 dec – Sputnik. Republicanii au reușit să obțină includerea în pachetul de amendamente la bugetul SUA pentru Apărare a propunerii care presupune noi restricții împotriva ”Nord Stream – 2”, comunică Hill, citat de RIA Novosti.
„Pachetul de amendamente include propunerea senatorului Jim Risch (statul Idaho), un republican sus-pus din Comitetul pentru Relații Externe, care presupune impunerea sancțiunilor împotriva conductei ”Nord Stream - 2”, scrie publicația, cu referire la surse.
Miercuri, legislatorii vor examina 21 de amendamente la proiectul bugetului Apărării. Ambele partide încearcă acum să clarifice dacă cineva dintre senatori va vota împotrivă.
"Tocmai am primit o nouă propunere de la democrați. La începutul zilei, le-am trimis o propunere. <...> Și sper să obținem ceva care va permite să avanseze procesul", a declarat John Thune, coordonatorul fracțiunii republicane din Senat, menționând că amendamentul privind ”Nord Stream – 2” este „ceva serios”.
Строительство газопровода Северный поток — 2 в городе Любмин в Германии - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Editoriale
Europa a stopat Nord Stream–2 și prețurile au explodat
Anterior, republicanii au votat împotriva încheierii rapide a dezbaterilor cu privire la bugetului Apărării și a adoptării proiectului de lege cu majoritate simplă, așa cum doreau democrații. Liderul republicanilor în Senat, Mitch McConnell, a cerut examinarea pachetului din 18 amendamente care, între altele, prevăd impunerea măsurilor împotriva companiilor implicate în construcția ”Nord Stream – 2”, extinderea ajutorului pentru Ucraina și alte sancțiuni împotriva Rusiei.
Axios a comunicat la sfârșitul lunii noiembrie că guvernul german i-a cerut Congresului SUA să nu înăsprească politica de sancțiuni în privința conductei, deoarece asta ar afecta unitatea transatlantică. În opinia Germaniei, ”Nord Stream – 2” nu reprezintă nicio amenințare pentru Ucraina atâta timp cât tranzitul gazului este realizat prin teritoriul ei.
”Nord Stream – 2” se întinde de la coasta Rusiei prin Marea Baltică până în Germania și constă din două linii cu o capacitate totală de 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an. Instalarea a durat trei ani și a fost finalizată pe 10 septembrie. Proiectului se opun vehement Statele Unite, care își promovează gazul natural lichefiat în UE, precum și Ucraina, care se teme să nu piardă tranzitul.
Rusia a îndemnat în repetate rânduri să nu mai fie pomenit ”Nord Stream – 2” în contextul oricărei politizări deoarece este un proiect comercial, el este avantajos atât pentru Rusia, cât și pentru Uniunea Europeană.
Строительство газопровода Северный  ”Nord Stream-2” - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2021
Internațional
Germania explică de ce ”Nord Stream-2” trebuie lansat cât mai curând
Fluxul de știri
0