Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania explică de ce ”Nord Stream-2” trebuie lansat cât mai curând

© Sputnik / Dmitrij Leltschuk / Accesați arhiva multimediaСтроительство газопровода "Северный ”Nord Stream-2”
Строительство газопровода Северный  ”Nord Stream-2” - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2021
Abonare
Premierul Bavariei Zeder a declarat că ”Nord Stream-2” are o importanță extremă pentru Germania.
CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. ”Nord Stream-2” va deveni o bază sigură pentru aprovizionarea stabilă cu gaze naturale a Germaniei, a declarat premierul bavarez Markus Zeder într-un interviu acordat grupului media Funke, transmite RIA Novosti.
El a amintit că țara sa renunță la cărbune și energia nucleară, iar din această cauză sunt în creștere prețurile la energia electrică și se atestă o lipsă de resurse.
"De aceea, avem nevoie de centrale electrice pe gaz. ”Nord Stream-2” ar fi o bază sigură pentru aprovizionarea stabilă cu gaze naturale a Germaniei", a citează ziarul WAZ, declarația premierului bavarez.
Vorbind despre creșterea prețurilor la energie în lume, Zeder a menționat că este nevoie de o strategie rezonabilă în problema asigurării cu energie.
„Pentru aceasta este rezonabil să lansăm în timpul apropiat ”Nord Stream-2”, pentru a readuce la normalitate prețurile la gaze. Moi nu putem urmări cu indiferență creșterea prețurilor în ajunul unei iernii reci”, a spus el, adăugând că oamenii așteaptă o soluționare rapidă a problemei.
Gazoductul ”Nord Stream - 2” se întinde de pe coasta Rusiei prin Marea Baltică până în Germania și constă prin două linii cu o capacitate totală de 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an. Construcția a fost finalizată pe 10 septembrie. Acum are loc procesul de certificare a Nord Stream 2 AG ca operator independent al conductei. După cum a menționat președintele rus Vladimir Putin, imediat ce autoritatea de reglementare germană va finaliza această procedură, Gazprom va putea crește livrările către Europa.
Piața europeană a gazelor a fost vizibil perturbată în ultimele luni. Dacă la începutul lui august contractele futures erau tranzacționate la aproximativ 515 dolari pentru mia de metri cubi, atunci până la sfârșitul lunii septembrie ele s-au dublat, iar pe 6 octombrie au atins un maxim istoric de 1937 dolari. Apoi a urmat o scădere, totuși prețurile rămân în continuare ridicate. Toată această situație face că crească costul energiei electrice pentru populația UE.
 Nord Stream 2 - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Internațional
Austria: Nord Stream 2 contribuie la securitatea energetică a Europei
Fluxul de știri
0