Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Moscova, pe primul loc printre orașele europene privind inovațiile împotriva COVID-19

© Sputnik / Alexander Vilf / Accesați arhiva multimediaMoscova
Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Abonare
Moscova ocupă locul trei în lume în clasamentul inovațiilor care ajută la combaterea COVID-19, cedând doar în fața orașelor New York și San Francisco.
CHIȘINĂU, 1 dec – Sputnik. Moscova ocupă primul loc printre orașele europene în clasamentul inovațiilor care ajută la formarea rezistenței la coronavirus. Orașul a devansat Londra și Barcelona, informează site-ul primarului capitalei ruse.
Printre metropolele mondiale, capitala rusă ocupă locul trei, după San Francisco și New York. Pe a cincea poziția se situează Boston și Londra. Clasamentul a fost elaborat de agenția internațională de cercetare StartupBlink.
Moscova a reușit să obțină astfel de indicatori cu ajutorul a 160 de soluții avansate, implementate pentru combaterea răspândirii coronavirusului.
Printre acestea sunt algoritmii de vizualizare computerizată în baza inteligenței artificiale. Această tehnică a ajutat deja radiologii să analizeze peste trei milioane de studii.
O altă soluție inovativă este platforma cloud, care unește pacienții, medicii, organizațiile medicale, companiile de asigurare, producătorii farmaceutici și site-urile.
La obținerea unor rezultate înalte au contribuit și tehnologiile care ajuta la adaptarea vieții orășenilor în timpul pandemiei. Acestea sunt proiecte în sfera turismului smart, comerțului online și logisticii, precum și muncii la distanță și educației online.
Centrul de afaceri din Moscova  - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2021
Rusia
Moscova a ocupat poziții de lider în ratingul european al „Orașelor viitorului”
Experții agenției StartupBlink au apreciat măsurile adoptate la Moscova din punctul de vedere al indicatorilor epidemiologici și influenței asupra economiei.

Experiența Moscovei

În combaterea coronavirusului, Moscova a renunța la măsuri radicale. Miza a fost pe profilaxie: a fost sporit numărul punctelor de testare expres gratuite și de vaccinare, au fost brevetate softurile online și platformele educaționale, au fost dezvoltate capacitățile telemedicinii.
În perioada pandemiei, sistemul de sănătate din Moscova a reușit să acumuleze marjă de siguranță destul de mare care îi permite să nu suspende acordarea ajutorului de urgență și de rutină chiar și în perioada de incidență maximă a COVID-19.
Capitala rusă susține sfera afacerilor, alocând subvenții și oferind facilități. În acest an, au beneficiat de măsuri de sprijin 25 de mii de întreprinderi mici și mijlocii.

Cum a fost elaborat clasamentul

Clasamentul este alcătuit în baza hărții globale a soluțiilor inovative în combaterea coronavirusului și evaluării a peste 100 de orașe mari și 40 de țări ale lumii. Harta globală a fost elaborată în martie 2020 și în decursul anului au fost completată cu mii de soluții.
Pereții Kremlinului, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Rusia
Moscova - va rămâne sau nu capitala Rusiei
Algoritmul clasamentului ia în calcul numărul și tipul inovațiilor utilizate în combaterea coronavirusului. Proiectele care au fost acceptate pentru examinare trebuiau să răspundă celor trei criterii de bază, care sunt inovație, relevanță (soluția trebuie să răspundă provocărilor COVID-19) și credibilitate. Toate soluțiile sunt supuse unei evaluări prealabile și sunt selectate de experți pe criteriu de calitate și veridicitate a informației.
Fluxul de știri
0