Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lukașenko amenință Polonia cu urmări grave, în cazul închiderii frontierei

© Sputnik / BelTA / Trecere la banca de fotografiiAleksandr Lukașenko
Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Lukașenko amenință Varșovia cu blocarea tranzitului de resurse energetice rusești în cazul în care Polonia va închide frontiera cu Belarus.
BUCUREȘTI, 1 dec – Sputnik. Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a declarat într-un interviu pentru agenția RIA Novosti că este gata să stopeze tranzitul resurselor energetice în cazul în care Polonia își va realiza amenințările de închidere a frontierei.
“Când mă vor strânge de gât niște polonezi sau altcineva, mă voi uita la niște contracte? Lăsați-o mai moare, despre ce vorbiți?”, a declarat el.
Președintele belarus,Aleksandr Lukașenko, - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Internațional
Lukașenko a adresat un mesaj poporului român, citându-l pe Iorga
La o întrebare de precizare, dacă vorbește serios, Lukașenko a răspuns: “Desigur, serios”.
“Polonezii au decis să închidă frontiera cu Belarus. Bine, închideți-o. Oricum nu mergem prea des în Uniunea Europeană. Interesul nostru de astăzi este Rusia, China, în Est mai mult. Ce va fi dacă o vor închide? Ce se va întâmpla cu acest flux care pleacă în Rusia, China, preponderent pe la noi?”, a întrebat Lukașenko, fiind citat de RIA Novosti.
Potrivit lui, frontiera de sud a Rusiei cu Ucraina este închisă, adică prin Ucraina nu vor trece, “prin regiunea Baltică va trebui să-i ducem în spate – nu sunt drumuri”.
“Iată de ce înainte de a face declarații, ar trebui să-și pună în mișcare “creierii lor de găină” și să se gândească bine ce zângănesc”, a spus președintele Belarus.
De asemenea, el a propus polonezilor să-și închidă granița, pentru a vedea cine va avea mai multe pagube. “Spre paguba cui o vei închide? A ta? Apoi vei închide. (...) Atunci să vă gândiți cum veți cumpăra resurse energetice din Rusia”, a spus Lukașenko.
În ultimul timp relațiile dintre Minsk și Varșovia s-au înrăutățit pe fundalul crizei imigranților, de provocarea căreia se acuză reciproc. În Polonia se discută despre închiderea frontierei cu Belarus, prin care este transportat gazul rusesc în Europa.
Aleksandr Lukașenko în timpul protestelor din Belarus - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Internațional
De partea cui va fi Belarus în cazul de război – Ce spune Lukașenko
Fluxul de știri
0