Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Polițiștii români anunță proteste – nu mai vor să accepte sarcini anti-covid

© Inquam Photos / GEORGE CALINPolițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipului București merg prin piața Obor pentru a se asigura că oamenii poartă măști pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov 2
Polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipului București merg prin piața Obor pentru a se asigura că oamenii poartă măști pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov 2 - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Abonare
Reprezentanții Sindicatului Europol anunță că încep protestele în toată România și subliniază că nu vor mai accepta sarcini anti-covid, pe care nu le au prevăzute în fișa postului. Despre ce este vorba.
BUCUREȘTI, 29 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Oamenii legii din România se pregătesc de ample mișcări de stradă. Începând cu Ziua Națională a României, polițiștii spun că vor începe să dea avertismente verbale sau scrise pentru contravenții, în loc de amenzi, apoi își vor informa superiorii că de la 1 ianuarie 2022 nu vor mai face sarcinile anti-covid, pe care nu le au în fișa postului.
”Ne-a ajuns cuțitul la os. Nu mai acceptăm să fim bătaie de joc a Guvernului. Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor aplicate în numele ”Covidului”. Nu mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fișa postului”, transmit sindicaliștii Europol.
Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, susține că respectarea Legii este facultativă în ”Statul de drepți” al președintelui Iohannis și asta pentru că Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, votată de toate partidele care acum formează majoritatea (PNL, PSD, UDMR), se intenționează a fi suspendată și în anul 2022.
Potrivit liderului sindical, sute de mii de bugetari vor rămâne în continuare cu inechitățile și discriminările salariale pe care din 2010, tot guvernanții le-au generat.
Ambulanțe, bolnavi covid-19, România - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Coronavirus
Republica Moldova, în zona roșie pentru România: Se impune sau nu carantina
”Revendicările noastre vizează exclusiv aplicarea legilor în vigoare și în acest sens protestăm pentru: aplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice începând cu 01 ianuarie 2022; indexarea pensiilor militare cu indicele inflației”, a subliniat Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol.
Proteste și blocarea activității
Liderul sindical susține că polițiștii nu vor salarii mărite, ci vor doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării. Din 2007, polițiștii nu au mai avut parte de măriri salariale.
Andreica a făcut un apel către toți polițiștii, sindicalizați sau nesindicalizați, să participe activ la programul de proteste pe care l-au pregătit, ”ca un ultim semnal de alarmă înaintea blocării activității”.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2021
Coronavirus
O nouă tulpină COVID-19: Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, în ședință de urgență
Începând cu data de 1 decembrie 2021, polițiștii spun că vor manifesta ”indulgență maximă față de cetățenii care săvârșesc contravenții și îi vor sancționa în primul rând cu avertisment scris/verbal”.
Până la finalul acestui an, polițiștii vor transmite notificări către unitățile de care aparțin în care își vor exprima dezacordul ”de a mai efectua ore suplimentare și de a mai îndeplini sarcini anti-covid pe care nu le au în fișa postului, începând cu 1 ianuarie 2022”.
În intervalul 13 – 15 decembrie, vor fi organizate proteste în fața prefecturilor din mai multe județe.
Din 17 decembrie, ei vor protesta în fața sediilor partidelor aflate la guvernare, fapt care va reprezenta o premieră.
Fluxul de știri
0