Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Republica Moldova, în zona roșie pentru România: Se impune sau nu carantina

© Inquam Photos / Octav GaneaAmbulanțe, bolnavi covid-19, România
Ambulanțe, bolnavi covid-19, România - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Abonare
Republica Moldova se menține pe lista statelor cu risc epidemiologic sporit a României.
CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Republica Moldova se află în continuare în lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat în contextul pandemiei de COVID-19, actualizată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din România.
Astfel, moldovenii care vor să meargă în România vor sta în carantină pentru o perioadă de 14 zile.
Sunt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării (10 zile de la încheierea schemei), cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV2, copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării - pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun sau intrării pe teritoriul național - pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii.
Totodată, pot fi exceptate de la măsura carantinei persoanele care rămân pe teritoriul României pentru o perioadă mai mică de 3 zile și prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării - pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun sau intrării pe teritoriul național - pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii.
În situația în care persoanele nu părăsesc teritoriul național în cele 3 zile, cu informarea Direcției de Sănătate Publică din județul în care locuiesc sau în care au adresa declarată la intrarea în țară, vor fi carantinate pentru o perioadă de 14 zile, începând cu cea de-a patra zi ulterioară intrării pe teritoriul României.
Coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Coronavirus
Țările europene impun restricții pentru ”cea mai periculoasă” tulpină de COVID-19
Fluxul de știri
0