Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Olanda arestează protestatarii doar din cauza postărilor online

© AFP 2024 / ANP MARCEL ANTONISSE Olanda
Olanda - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2021
Abonare
De astăzi, aproape totul se închide în Olanda începând cu ora 17.00, iar pentru a preveni revoltele poliția i-a arestat pe cei care îndeamnă la proteste în mediul online.
BRUXELLES, 27 nov – Sputnik. Carantina totală a fost anunțată în Olanda chiar de premierul Mark Rutte și se referă, printre altele, la magazine, baruri, restaurante, cinematografe și saloane de înfrumusețare. Rămân deschise doar magazinele esenţiale, dar e de aşteptat ca măsurile să provoace noi tensiuni. Se va aplica o carantinare de seară prin care magazinele, spațiile culturale, restaurantele și cluburile sportive vor trebui să se închidă în fiecare zi la ora 17.00.
Ca o premieră, mai multe persoane au fost arestate ca măsură de precauție dinainte ca acestea să aibă loc.
Olanda ia astfel măsuri împotriva creșterii rapide a numărului de infecții și de pacienți COVID-19 din țară prin impunerea unor restricții dure.
Premierul Mark Rutte a anunțat că măsurile înăsprite se vor aplica momentan pentru o perioadă de trei săptămâni. „În Olanda, totul este practic închis de la ora 17.00”, doar supermarketurile sunt excluse de pe listă.
Școlile ar trebui să rămână deschise deocamdată. Cu toate acestea, elevii cu vârste de peste zece ani trebuie să poarte mască de protecție atunci când nu stau în bănci. Regula distanței de 1,5 metri este extinsă la cinematografe, teatre și restaurante.
Lockdown COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2021
Internațional
Lockdown impus din cauza unui pericol mai mare decât COVID-19
Situația din spitale, în special, se înrăutățește. Ministrul Sănătății, Hugo de Jonge, a impus măsuri de urgență, astfel încât și tratamentele acute pot fi acum anulate. Într-un spital din Utrecht, 120 de militari intervin pentru a înlocui personalul medical.
În întreaga țară, serviciile de urgență s-au pregătit pentru posibile tulburări din cauza măsurilor înăsprite. Unele persoane fuseseră deja arestate vineri, ca măsură de precauție, pentru că au îndemnat la revolte pe rețelele de socializare. La sfârșitul săptămânii trecute au avut loc revolte violente toată noaptea. Poliția se așteaptă din nou la proteste în weekend.
Cel mai recent, vineri au fost înregistrate aproximativ 21.350 de noi cazuri de coronavirus, cu aproximativ 900 mai puține decât în ziua precedentă, în ciuda ratei de vaccinare de 85%. Dar capacitatea de testare a autorităților a fost de mult epuizată.

Omicron cucerește Europa

61 de persoane care au aterizat la Amsterdam cu două curse din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru Covid-19, iar autoritățile olandeze au anunțat că fac analize suplimentare pentru a stabili dacă vreunul dintre aceste cazuri are legătură cu noua variantă a coronavirusului Omicron. Și autoritățile din Germania au transmis că au detectat mutații specifice noii tulpini la o persoană care s-a întors recent din Africa de Sud. Răspândirea noii tulpini în Europa are loc în contextul în care deja multe state europene se confruntau cu o creștere a numărului de cazuri Covid-19.
Cehia a anunțat și ea că a identificat un posibil caz de infectare cu noua tulpină, fiind vorba despre o persoană care a stat mai mult timp în Namibia.
В центре вакцинации против COVID-19 в Иерусалиме - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2021
Internațional
Israelul, în pragul instituirii stării de urgență din cauza noii variante de COVID
Fluxul de știri
0