Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Israelul, în pragul instituirii stării de urgență din cauza noii variante de COVID

© AP Photo / Oded BaliltyВ центре вакцинации против COVID-19 в Иерусалиме
В центре вакцинации против COVID-19 в Иерусалиме - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2021
Abonare
Guvernul israelian va acționa „rapid și cu fermitate” în lupta împotriva noii variante de Covid, țara aflându-se acum „în pragul unei stări de urgenţă”, a declarat prim-ministrul Naftali Bennett.
CHIȘINĂU, 27 nov - Sputnik. Prim-ministrul Israelului Naftali Bennett a organizat vineri o întrunire de urgență pentru a discuta măsurile necesare, după ce, cu o zi înainte, a fost descoperit în Israel un caz de infectare cu varianta B.1.1.529, care este concentrată în prezent în sudul Africii.
Citat de Jerusalem Post, prim-ministrul a spus că Israelul se află „în pragul unei situații de urgență” și le-a cerut cetățenilor „să fie pe deplin pregătiți și să se aştepte la o muncă non-stop”.
Vineri, Bennett a scris o serie de postări pe Twitter în care a spus că „noua variantă (este) foarte contagioasă, mult mai contagioasă decât [varianta] Delta”, menționând în același timp că încă nu sunt disponibile informații complete.
Afirmând că acțiunile „rapide și ferme” rămân politica guvernului, prim-ministrul israelian a cerut tuturor persoanelor nevaccinate, atât adulți, cât și copii, să se inoculeze.
Bennett a mai spus că, deși, în urmă cu câteva săptămâni, exercițiul național Omega pentru scenariul privitor la o nouă variantă mortală ar fi putut „părea puțin deplasat”, acesta a pregătit țara pentru situația actuală. În ţară a fost înregistrat primul caz de infectare cu noua variantă, fiind vorba de o persoană sosită în Israel din Malawi, și de alte două cazuri aflate sub monitorizare.
Coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Coronavirus
Țările europene impun restricții pentru ”cea mai periculoasă” tulpină de COVID-19
Alături de alte țări, Israelul a anunțat măsuri urgente pentru noua variantă, inclusiv trecerea pe lista roşie a Africii de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini și introducerea restricțiilor de călătorie, potrivit RT.
Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat îngrijorările serioase cu privire la noua variantă din cauză că a suferit mutaţii multiple, ceea ce o poate face mai rezistentă la vaccinuri decât alte tulpini.
Fluxul de știri
0