Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lockdown impus din cauza unui pericol mai mare decât COVID-19

© AP Photo / Bernat ArmangueLockdown COVID-19
Lockdown COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2021
Abonare
Autorităţile din această ţară au decis să ridice lockdownul care fusese impus din cauza apariţiei unui pericol mai mare decât coronavirusul.
CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik, Doina Crainic. Un lockdown impus în cele trei orașe de coastă de pe insula spaniolă La Palma a fost ridicat miercuri, oficialii anunţând că vapori toxici s-au disipat parțial pe fondul erupției în desfăşurare a vulcanului Cumbre Vieja.
În urmă cu câteva zile, oficialii au introdus un lockdown în orașele de coastă, impunându-le locuitorilor să rămână în case, în contextul în care lava pătrunzând în ocean emana nori toxici de fum gros în aer, amenințănd sănătatea cetățenilor, potrivit RT.
Miguel Angel Morcuende, directorul tehnic al Planului de Urgență Vulcanică din Insulele Canare, a declarat că decizia de a pune capăt restricțiilor a venit după ce norul s-a disipat. Totuşi, el a a avertizat că persoanele din zonele de coastă trebuie să poarte în continuare măști pentru a „rămâne protejate” și a „preveni orice problemă”.
În ciuda ridicării lockdown-ului, aeroportul din La Palma va rămâne închis, lucrătorii încercând să îndepărteze tone de cenușă vulcanică neagră care a acoperit zone ale pistei.
Carmen Lopez, de la programul de monitorizare geofizică al National Geographic Institute, a avertizat că, dacă erupția nu se atenuează, „cel mai probabil va continua să afecteze” funcţionarea eficientă a zonei.
Spain: Devastation caused by Cumbre Vieja eruption visible in drone footage - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Video
Spania: Dezastrul provocat de erupția vulcanului de pe insula La Palma
La Palma se confruntă în prezent cu cea mai lungă erupție din ultimii 375 de ani, lava continuând să curgă din vulcan în ultimele 67 de zile. Există îngrijorări că erupţia nu dă semne de atenuare.
De când vulcanul Cumbre Vieja a început să erupă pe 19 septembrie, lava a acoperit peste 1.000 de hectare de pământ pe insulă, avariind sau distrugând aproximativ 2.700 de proprietăți și forțând mii de oameni să părăsească teritoriul.
Fluxul de știri
0