Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A fost aprobat regulamentul după care va fi evaluată activitatea lui Stoianoglo

CC0 / succo / Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция
Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Abonare
Regulamentul privind procedura de evaluare a performanțelor procurorului general a fost aprobat de Consiliul Superior al Procurorilor.
CHIȘINĂU, 22 nov - Sputnik. Eficiența conducerii și eficiența organizării Procuraturii Generale sunt doar două dintre criteriile după care se va evolua activitatea procurorului general suspendat, Alexandr Stoanoglo. Consiliul Superior al Procurorilor a aprobat astăzi cu votul majorității membrilor, Regulamentul privind procedura de evaluare a performanțelor procurorului general.
Se întâmplă după ce pe 11 noiembrie, Consiliul Superior al Procurorilor a luat act de sesizarea președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, privind evaluarea activității procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Potrivit deciziei CSP, Stoianoglo va fi evaluat de o comisie specială.
Astfel, conform Regulamentului, activitatea procurorului general se va evalua după mai multe criterii, printre care:
calitatea planificării activității Procuraturii;
eficiența conducerii;
eficiența organizării Procuraturii;
eficiența controlului instituțional;
eficiența managementul riscurilor;
comunicarea internă și externă.
În cadrul ședinței CSP de astăzi, 22 noiembrie, fostul procuror al DNA din România, Mariana Alexandru a fost desemnat candidatul Consiliului Superior al Procurorilor în calitate de membru în comisia de evaluare a performanțelor procurorului general.
Consiliul Audiovizualului - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Politică
Cine este candidatul Președinției la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului
Din partea Președinției, în comisie va activa expertul internațional Drago Kos, iar din partea Ministerului Justiției - avocata Angela Popil. La fel, candidat din partea Cinsiliului Superior al Magistraturii a fost numită ex judecătorul Lidia Bulhac, iar de către procurorul general suspendat de drept din funcție, Alexandr Stoianoglo candidatul propus este Ion Matușenco.
Potrivit prevederilor punctului 19 din Regulamentul privind evaluarea performanțelor Procurorului General - cererile de recuzare și/sau de abținere se examinează de CSP în termen de 24 de ore, la expirarea cărora adoptă hotărâre de constituire a comisiei.
Astfel, Consiliul Superior al Procurorilor se va întruni în ședință pe 23 noiembrie, la ora 15:00 pentru aprobarea listei de candidați propuși pentru a fi membrii Comisiei de evaluare a activității procurorului general.
Alexandr Stoianoglo a fost reținut pe data de 5 octombrie, ulterior fiind plasat în arest preventiv. Amintim că Alexandr Stoianoglo a primit încă 30 de zile de arest la domiciliu. Cererea de prelungire a mandatului de arest a fost examinată de magistrați pe data de 3 noiembrie la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.
DNA - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Politică
Un fost procuror DNA din România va evalua activitatea lui Stoianoglo
Fluxul de știri
0