Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este candidatul Președinției la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului

© Sputnik / Miroslav RotariConsiliul Audiovizualului
Consiliul Audiovizualului - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Abonare
Maia Sandu a propus astăzi candidatul instituției prezidențiale la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului.
CHIȘINĂU, 22 nov - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a propus candidatul instituției prezidențiale la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului. Este vorba de jurnalistul Ruslan Mihalevschi, în vârstă de 42 de ani.

"Ruslan Mihalevschi este redactor-șef al ziarului „SP” din Bălți, unde activează de aproximativ 20 de ani. De asemenea, el colaborează cu organizațiile din domeniul jurnalismului din Republica Moldova, în calitate de expert media și a participat la elaborarea mai multor studii despre starea presei din țara noastră, inclusiv a celei din regiunea transnistreană" se arată în comunicatul emis de Președinție.

Potrivit instituției prezidențiale, demersul a fost expediat Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului.
Și Guvernul și-a ales săptămâna trecută candidatul pentru funcția de membru al Consiliului Audiovizualului. Este vorba despre Liliana Vițu, care a studiat la Universitatea Metropolitană din Londra.
Consiliul Audiovizualului este constituit din șapte membri, desemnați pentru un mandat de șase ani: trei sunt propuși de către fracțiunile parlamentare, doi - de organizațiile societății civile, unul - de Președinție și unul - de Guvern.
КСТР - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Politică
Cine este candidatul Guvernului la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului
Potrivit legislației, candidații la funcția de membru al CA trebuie să dețină cetățenia Republica Moldova și să aibă cel puțin cinci ani de experiență în unul dintre domeniile audiovizualului, al comunicării și jurnalismului, cinematografiei, al culturii, științei și cercetării, al dreptului, al tehnologiei informației și comunicațiilor, publicității, precum și al activității academice.
Totodată, candidații nu trebuie să aibă interese, inclusiv financiare, în cadrul furnizorilor și distribuitorilor de servicii media și întreprinderilor de comunicații electronice sau din domeniul publicității.
Amintim că pe 11 noiembrie, membrii CA au fost demiși in corpore, după ce Parlamentul a respins raportul de activitate al instituției pentru anul 2020.
„Membrii Comisiei au constatat că, Consiliul Audiovizualului nu a asigurat respectarea de către furnizorii și distribuitorii servicii media a cerințelor de asigurarea imparțialității, echilibrului și favorizării formării libere a opiniilor din conținutul programelor audiovizuale, în special în perioada campaniilor electorale care au avut loc în anul 2020”, se arată în raportul Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.
parlament - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Politică
Parlamentul i-a demis in corpore pe membrii Consiliul Coordonator al Audiovizualului
Fluxul de știri
0