Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un fost procuror DNA din România va evalua activitatea lui Stoianoglo

© Inquam Photos / Octav GaneaDNA
DNA - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Abonare
Un fost procuror al Direcției Naționale Anticorupție din România este candidat desemnat în calitate de membru al Comisiei care va evalua activitatea procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.
CHIȘINĂU, 22 nov - Sputnik. Un fost procuror al Direcției Naționale Anticorupție din România ar putea face parte din Comisia pentru evaluarea performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. O astfel de decizie a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor. Candidatul este propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.
Este vorba de Mariana Alexandru, fost procuror al DNA, care a instrumentat dosare de corupţie de rezonanță cum ar fi dosarele lui Adrian Năstase, Trofeul Calităţii şi Zambaccian 1.
Tot ea a iniţiat dosarul „Gala Bute” în care urma să se afle implicarea Elenei Udrea.
Mariana Alexandru a plecat din funcţia de procurorul-şef al Secţiei II din DNA, în anul 2014, în urma cererii de pensionare. În 2018, ea a fost procurorul român trimis a Chișinău cu acordul Uniunii Europene pentru a sprijini rezolvarea unor dosare și implementarea bunelor practici europene în domeniul Justiției.
PCCOCS - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Societate
PCCOCS are noi șefi: Pe cine au ales membrii CSP
Fluxul de știri
0