Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Popescu a discutat cu Patrușev despre exportul produselor moldovenești pe piața rusă

© Photo : Facebook / Nicu PopescuNicu Popescu și Dmitrii Patrușev
Nicu Popescu și Dmitrii Patrușev - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Abonare
Nicu Popescu a avut prima întrevedere cu un oficial rus de rang înalt, în cadrul vizitei sale la Moscova.
CHIȘINAU, 16 nov - Sputnik. Ministrului de Externe, Nicu Popescu, s-a întâlnit în această dimineață cu ministrul rus al Agriculturii, Dmitrii Patrușev. Despre întrevedere oficialilor a scris chiar Popescu pe pagina sa de Facebook.
"În vederea intensificării relațiilor comercial-economice am convenit să organizăm în primul trimestru al anului 2022 o nouă reuniune a comisiei și un forum al oamenilor de afaceri", a scris Popescu.
Popescu a mai scris că în cadrul întrevederii cu ministrul rus al Agriculturii a fost discutat și subiectul facilitării exporturilor produselor moldovenești pe piața rusă.
"În context, am subliniat importanța eliminării barierelor și restricțiilor din comerțul reciproc, precum taxele de import aplicate față de unele categorii de produse. La rândul său, domnul ministru Patrușev a exprimat deschiderea părții ruse pentru soluționarea problemelor existente în comerțul bilateral", se arată în postare.
Ministrului de Externe mai scrie că în cadrul discuțiilor a pledat pentru intensificarea dialogului sectorial pe linia instituțiilor de profil din țările noastre.
Nicu Popescu a mai scris că la finalul discuției "am subliniat încă o dată deschiderea pe care o avem pentru aprofundarea relațiilor economice reciproc avantajoase cu Federația Rusă".
Премьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Moldova și Rusia
Nicu Popescu se va întâlni astăzi cu Serghei Lavrov - detalii
Amintim că ministrul de Externe Nicu Popescu se află la Moscova în perioada 16-17 noiembrie.
La Moscova, Popescu are planificate negocieri cu mai mulți oficiali ruși de rang înalt. După întrevederea cu ministrul rus al Agriculturii, Popescu se va întâlni cu ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, unde vor semna planul de consultări între ministerele afacerilor externe pentru anii 2022-2023.
"Miercuri, 17 noiembrie, ora 12:00 (13:00 ora Moscovei), ministrul Nicu Popescu și omologul rus Serghei Lavrov vor susține o conferință de presă", se arată într-un comunicat de presă emis de ministerul de Externe.
Sputnik Moldova va transmis LIVE evenimentul pe site și rețelele de socializare.
În a doua parte a zilei, în programul vizitei de lucru la Moscova a ministrului de externe este stipulat că urmează să aibă și întrevederi cu președintele Comitetului pentru afaceri externe, Girgori Karasin, și cu șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak.
Spre finalul vizitei, Nicu Popescu urmează să se vadă cu experți și jurnaliști.
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Analize și opinii
Midrigan, despre vizita lui Popescu în Rusia: Care ar trebui să fie subiectele prioritare
Fluxul de știri
0