Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Nicu Popescu se va întâlni astăzi cu Serghei Lavrov - detalii

© Photo : Miroslav RotariПремьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу
Премьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene se află la Moscova. Se va întâlni cu omologul său din Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 17 nov - Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, întreprinde o vizită de lucru în Federația Rusă, în perioada 16-17 noiembrie.
La Moscova, Popescu are planificată o întrevedere cu Ministrului de Externe rus, Serghei Lavrov. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, întâlnirea va avea loc pe 17 noiembrie.
Potrivit reprezentantului oficial al MAE rus, ”în cadrul discuțiilor, miniștrii vor analiza probleme de actualitate ale cooperării bilaterale, cu accent pe tematica interacțiunii dintre departamentele de politică externă ale celor două țări”.
”Este planificat un schimb de opinii cu privire la problemele globale și regionale majore de interes reciproc. Părțile vor acorda o atenție deosebită interacțiunii în cadrul organizațiilor internaționale cheie, în primul rând ONU, precum și a formatelor de integrare regională, inclusiv CSI, UEEA și OCEMN”, a menționat Zaharova.
Ea a menționat că un loc important în cadrul negocierilor vor ocupa discuțiile despre starea actuală și perspectivele reglementării transnistrene.
Moldova și Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Moldova și Rusia
Expert: Moldova trebuie să prelungească tratatul de prietenie cu Rusia - Video
După întrevedere, ei doi oficiali vor susține o conferință de presă comună, care este programată pentru ora 12:00 (13:00 ora Moscovei).
Totodată, Nicu Popescu se va întâlni la Moscova cu șeful-adjunct al administrației președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak și președintele comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației, Grigori Karasin.
De asemenea, vicepremierul moldovean, în calitatea sa de copreședinte al Comisiei interguvernamentale mixte pentru cooperare comercial-economică, se va întâlni cu Dmitri Patrușev, ministrul agriculturii al Federației Ruse, copreședinte al comisiei.
La finalul săptămânii trecute, șefa cabinetului de miniștri, Natalia Gavrilița, a declarat că după discuțiile dintre miniștrii de Externe ai Rusiei și Republicii Moldova, la sfârșitul lunii noiembrie este programată și o întâlnire la nivelul comisiei interguvernamentale moldo-ruse.
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Analize și opinii
Midrigan, despre vizita lui Popescu în Rusia: Care ar trebui să fie subiectele prioritare
Fluxul de știri
0