Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul de Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, vine la Chișinău: Cu cine se va întâlni

© Sputnik / Нина Зотина / Accesați arhiva multimediaMevlüt Çavuşoğlu, ministrul de externe al Turciei
Mevlüt Çavuşoğlu, ministrul de externe al Turciei - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Abonare
Ministrul de Externe al Turciei va efectua în data de 18 noiembrie o vizită în Republica Moldova. Iată cu cine se va întâlni oficialul.
CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, va efectua mâine o vizită oficială de lucru la Chișinău. Oficialul a fost invitat în Republica Moldova de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.
În cadrul vizitei, șefului diplomației turce va avea o întrevedere cu omologul său moldovean, Nicu Popescu. La Chișinău, Mevlüt Çavuşoğlu se va mai întâlni și cu președintele Maia Sandu, premierul Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului Igor Grosu.
Totodată, va avea loc semnarea planului de consultări între ministerele afacerilor externe ale ambelor state pentru anii 2022 – 2023.
În cadrul discuțiilor la nivelul delegațiilor naționale vor fi abordate modalitățile de fortificare a parteneriatului strategic moldo-turc, în special în plan comercial-economic și investițional.
Amintim că ministrul de Externe Nicu Popescu se află la Moscova în perioada 16-17 noiembrie.
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Moldova și Rusia
Popescu, după discuția cu Lavrov: Vrem să revenim la regimul de liber schimb în cadrul CSI
La Moscova, Popescu are planificate negocieri cu mai mulți oficiali ruși de rang înalt. După întrevederea cu ministrul rus al Agriculturii, Popescu s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, unde au semnat planul de consultări între ministerele Afacerilor Externe pentru anii 2022 - 2023.
În a doua parte a zilei, în programul vizitei de lucru la Moscova a ministrului de Externe este stipulat că urmează să aibă și întrevederi cu președintele Comitetului pentru afaceri externe, Girgori Karasin, și cu șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak.
Spre finalul vizitei, Nicu Popescu urmează să se vadă cu experți și jurnaliști.
Popescu și Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Moldova și Rusia
Popescu și Lavrov au semnat o declarație ce reconfirmă prietenia dintre Moldova și Rusia
Fluxul de știri
0