Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oamenii de știință au numit licoarea care poate contribui la scăderea tensiunii arteriale

© Pixabay / falconp4Чай
Чай - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Abonare
Cercetătorii științifici au descoperit ce băutură ajută la tratarea eficientă a hipertensiunii arteriale.
CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Ceaiul negru, atunci când este consumat în mod regulat, poate reduce în mod eficient tensiunea arterială. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea din Australia de Vest. Ei au publicat rezultatele cercetărilor lor în American Journal of Clinical Nutrition.
„Consumul regulat de ceai negru scade tensiunea arterială, deși efectele acestei băuturi asupra tensiunii nu au fost încă studiate”, au scris autorii studiului.
Scopul experimentelor a fost de a studia relația dintre consumul de ceai negru și modificările tensiunii arteriale în timp. Ce regulă, tensiunea arterială crește și scade în mod natural în timpul zilei, dar dacă rămâne ridicată mereu, atunci inima este forțată să lucreze sub presiune. În acest caz, cu timpul, riscul de boli cardiovasculare crește.
În cadrul studiului au fost implicați bărbați și femei care sufereau de tensiune arterială sistolică ridicată. Lor li s-a cerut să bea câte trei căni de ceai negru pe zi sau aceeași cantitate de băutură cu cofeină fără flavonoide (compuși vegetali care colorează plantele în nuanțe vii și intense). Tensiunea arterială a participanților la cercetări a fost măsurată în prima zi de internare, precum și după trei și șase luni.
Кофе - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2021
Societate
Cafeaua poate ajuta la combaterea bolilor oncologice - Expert
În rezultat, oamenii de știință au ajuns la concluzia că ceaiul, în comparație cu cea de-a doua băutură, a avut un efect mai puternic asupra stabilizării parametrilor sistolici și diastolici. În timpul zilei, fluctuațiile indicatorilor au fost nesemnificative, dar noaptea au scăzut la 10%.
Mai mult, efectul consumului de ceai a fost deja observat „imediat”, chiar în prima zi a experimentului și a durat șase luni.
„Rezultatele studiului arată că o anumită componentă a ceaiului negru, pe lângă cofeină, poate influența viteza cu care se modifică tensiunea arterială pe timp de noapte”, spun autorii studiului.
Anterior, experții au făcut recomandări cu privire la cine trebuie să bea ceai și cine este mai bine să renunțe la această băutură populară.
Vlad Sainciuc - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2020
Republica Moldova
Tipuri de ceai pe care trebuie să le consumi în funcție de afecțiunea de care suferi
Fluxul de știri
0