Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cafeaua poate ajuta la combaterea bolilor oncologice - Expert

© AP Photo / Orlin WagnerКофе
Кофе - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2021
Abonare
Cafeaua aromată și revigorantă conține o substanță care poate inhiba dezvoltarea proceselor inflamatorii, spun medicii.
CHIȘINĂU, 3 oct - Sputnik. Cafeaua poate ajuta la ameliorarea simptomelor la pacienții cu cancer, iar băutura este de asemenea utilă în prevenirea anumitor tipuri de cancer. Despre acest lucru a vorbit oncologul, doctorul în științe medicale, profesorul Alexandr Seriakov pentru „Izvestia”.
Expertul a precizat că nu este vorba despre cafeaua solubilă, ci despre cea naturală, care conține cofeină.

„Cercetările științifice efectuate recent arată că cafeaua cu adevărat prelungește viața, având un efect pozitiv asupra atenției, memoriei, tonusului, stării emoționale a unei persoane, prevenind dezvoltarea anumitor boli, inclusiv a cancerului”, a spus Seriakov.

Specialiștii de la Institutul Național de Oncologie al SUA au studiat datele a aproape 450 de mii de respondenți cu vârste cuprinse între 50 și 71 de ani care nu aveau cancer la momentul colectării informațiilor. Starea lor de sănătate a fost monitorizată timp de 10 ani, cât a fost realizat studiul.
Cafea - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Internațional
Am putea rămâne fără cafea: Ce se întâmplă în una dintre marile țări producătoare
În acești zece ani, aproximativ trei mii de respondenți au dezvoltat melanom. După analiza rezultatelor, oamenii de știință au ajuns la concluzia că, cu cât o persoană bea mai multă cafea, cu atât riscul de a dezvolta melanom este mai mic. Consumul a patru sau mai multe căni de cafea pe zi a redus riscul de melanom cu 20 la sută potrivit studiului.
Acidul clorogenic, așa cum a subliniat Seriakov, inhibă procesele inflamatorii, prevenind astfel dezvoltarea cancerului. Totodată, oamenii de știință au demonstrat că cafeaua conține de patru ori mai mulți antioxidanți care au efecte anticanceroase decât ceaiul verde, ale cărui proprietăți benefice sunt incontestabile.
Fluxul de știri
0