Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tipuri de ceai pe care trebuie să le consumi în funcție de afecțiunea de care suferi

© Sputnik / OsmatescoVlad Sainciuc
Vlad Sainciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Ceaiul de plante este un remediu extraordinar împotriva răcelii. Iată care sunt cele mai cunoscute tipuri de ceai și care sunt beneficiile acestora.
Tipuri de ceai pe care trebuie să le consumi în dependență de afecțiunea de care suferi

Unele cercetări arată că ceaiul poate proteja organismul împotriva bolilor de inimă, a Alzheimerului şi a mai multor tipuri de cancer. Astăzi pe piaţă există foarte multe tipuri de ceai cu o gamă largă de arome. Unii specialiști susțin chiar că o cană de ceai poate fi răspunsul la orice problemă de sănătate.

Potrivit redactorului-șef al revistei "Tainele Sănătății", Vlad Sainciuc, în caz de răceală, pe lângă pastilele prescrise de către medic, este important consumul ceaiului de plante. Astfel, unul dintre ceaiurile recomandate este ceaiul de tei și cel de mușețel.

Depression - Sputnik Moldova
De ce din cauza stresului apar problemele digestive – explicația oamenilor de știință
"Ceaiul de tei este bun, dar multă lume comite greșeli în administrarea acestuia. Ceaiul de tei este sudorific, de aceea trebuie consumat doar seara și o singură dată pe zi. Totodată, ceaiul de tei nu trebuie servit cu miere de albine. Aceasta conține polen la care multe persoane sunt alergice, iar tusea nu va înceta, din contra, va spori. Și ceaiul de muşeţel este excelent pentru prevenirea răcelilor de sezon, pentru întărirea sistemului imunitar, datorită substanţelor cu efect antibacterian şi detoxifiant. De asemenea, ameliorează durerile de stomac şi simptomele sindromului de intestin iritat, precum şi refluxul gastroesofagian, crampele specifice sindromului premenstrual, balonarea și altele", a subliniat Sainciuc.

Чай, заварник, ceai, infuzie - Sputnik Moldova
Societate
Ceaiul din plante te ține departe de răceală: Care sunt ierburile miraculoase
Și ceaiul de ghimbir are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Acesta funcţionează ca un agent anti-inflamator, blocând substanţele chimice care provoacă inflamații. Totodată, dacă aveți dureri de cap, consumul unei căni de ceai la începutul primelor simptome poate "tăia" durerea din rădăcină.

Un alt ceai minune este ceaiul de urzică. Acesta are proprietăţi antihistaminice şi poate preveni febra şi alergiile de orice fel. De asemenea, poate ameliora simptomele de nas înfundat, strănut sau mâncărimi ale ochilor.

Iar ceaiul verde ajută la prevenirea cancerului şi a hepatitei C, reduce riscul bolilor de inimă datorită antioxidanţilor pe care-i conţine și ajută la reducerea colesterolului, fiind adesea folosit în curele de slăbire.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0