Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iată averea impresionantă a lui Plahotniuc care rămâne sub sechestru

© Photo : Facebook / Vlad PlahotniucВладимир Плахотнюк
Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Bunurile lui Vladimir Plahotniuc, în valoare de circa jumătate de miliard de lei, rămân sub sechestru. Curtea Constituțională i-a dat dreptate Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA.
CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Cincizeci și două de bunuri, în valoare de peste 486 de milioane de lei, indisponibilizate de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) și care aparțin lui Vladimir Plahotniuc, rămân sub sechestru, anunță într-un comunicat de presă Centrul Național Anticorupție. Asta după ce Curtea Constituțională a declarat inadmisibile solicitările avocatului acestuia, care a cerut instanței supreme să se pronunțe pe marginea unor pretinse încălcări, admise de către organele statului în raport cu beneficiarul efectiv al bunurilor sechestrate.
Autorul celor 12 sesizări a invocat că normele contestate permit aplicarea sechestrului pe bunurile unor persoane care nu au vreun statut în cauza penală în care se solicită aplicarea sechestrului. În sesizări s-a menționat că aceste prevederi încalcă dreptul persoanei de acces liber la justiție, dreptul de a-şi cunoaște drepturile și îndatoririle și dreptul de proprietate. Curtea însă a considerat toate sesizările, depuse de avocatul lui Vladimir Plahotniuc, inadmisibile.
Задержание генерального прокурора Александра Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2021
Societate
Ce au găsit procurorii în biroul lui Stoianoglo, în urma perchezițiilor efectuate
CNA amintește că ARBI a indisponibilizat 52 de bunuri, ce ar aparține lui Vladimir Plahotniuc, în baza delegațiilor procurorilor, în cadrul cauzelor penale cu denumirea generică frauda bancară. Printre acestea se numără 11 automobile, 11 imobile, o încăpere nelocativă, 5 capitaluri sociale, 17 construcții locative și nelocative, dar și 4 conturi bancare. Din numărul total de bunuri, sechestrate de ARBI, 41 au fost identificate pe teritoriul țării, alte 11 - în Elveția (7), Franța (1) și în România (3).
ARBI precizează că procesul de recuperare a bunurilor infracționale va fi finalizat odată cu adoptarea, de către instanța de judecată, a deciziei de confiscare. Pasul final al procesului de recuperare sau vânzarea obiectelor confiscate este realizat de către instituția executorului judecătoresc și Serviciul Fiscal de Stat.
Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2021
Moldova și Rusia
MAI de la Moscova oferă detalii despre dosarele lui Platon, Plahotniuc și Usatîi din Rusia
Fluxul de știri
0