Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Reacția Alei Nemerenco privind moțiunea simplă înaintată de BCS: ”Voi merge în Parlament”

© Sputnik / Miroslav RotariAla Nemerenco
Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Abonare
Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție privind moțiunea simplă înaintată de BCS.
CHIȘINĂU, 12 nov – Sputnik. Ala Nemerenco va merge în Parlament pentru a vorbi despre situația pandemică din țară, dar și rezultatele Ministerului pe care îl conduce în cele 100 de zile de mandat.
Se întâmplă, după ce joi deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au înaintat o moțiune simplă împotriva politicilor ministrului Sănătății.
Astfel, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, Ala Nemerenco a comunicat că va merge în Parlament și va răspunde la întrebările deputaților.
”Orișicare moțiune de cenzură este un exercițiu democratic. Cu cât este mai democratică societatea, cu atât o moțiune de cenzură vine să clarifice lucrurile. Eu voi merge în Parlament. Voi utiliza această posibilitate ca să ofer de la tribuna Parlamentului informații despre situația pandemică din țară, să vorbesc despre problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate, să prezint rezultatele pe care le-am înregistrat la 100 de zile de guvernare, prioritățile noastre și să răspund la întrebările deputaților”, a comunicat Nemerenco.
Amintim că în data de 11 noiembrie deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au înaintat o moțiune simplă împotriva politicilor ministrului Sănătății. Moțiunea a fost prezentată de deputatul BCS, Vladimir Odnostalco, care a precizat că „există necesitatea acordării votului de neîncredere Ministrului Sănătății”.
Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Politică
Ultima oră: Moțiune simplă în Parlament împotriva ministrului Sănătății
Mai mult, acesta a menționat că toate „acțiunile acestui Executiv contravin intereselor cetățenilor”. Deputatul a mai spus că situația din sănătate a scăpat de sub controlul persoanei responsabile de sănătate.
Se întâmplă după ce ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a făcut mai multe declarații în cadrul unei emisiuni radio, care au nemulțumit societatea. Este vorba de declarația prin care Nemerenco precizează că statul cheltuie bani în van pentru pacienții COVID-19 nevaccinați care ajung la terapie intensivă.
Totodată, Nemerenco a făcut o glumă care nu a făcut decât să dea apă la moară celor care nu cred în vaccinul anti-COVID-19, dar cred în teorii conspiraționale cum ar fi controlul omenirii prin introducerea unor cipuri cu ajutorul vaccinurilor.
„Dacă există problema de cipare, de control al oamenilor, care este problema să nu introduci aceste cipuri la copii și să le aibă toată viața”, a declarat Ala Nemerenco.
Ministrul Sănătății Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Societate
Ultima oră! Ministrul Sănătății Ala Nemerenco și-a cerut scuze: Care este motivul
Fluxul de știri
0