Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Moțiune simplă în Parlament împotriva ministrului Sănătății

Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Abonare
Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au înaintat moțiune simplă împotriva Ministerului Sănătății.
CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. O moțiune simplă împotriva politicilor ministrului Sănătății a fost înaintată de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Moțiunea a fost prezentată de deputatul BCS, Vladimir Odnostalco, care a precizat că „există necesitatea acordării votului de neîncredere ministrei Sănătății”.
Mai mult, acesta a menționat că toate „acțiunile acestui Executiv contravin intereselor cetățenilor”. Deputatul a mai spus că situația din sănătate a scăpat de sub controlul persoanei responsabile de sănătate.
Se întâmplă după ce ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a făcut mai multe declarații în cadrul unei emisiuni radio, care au nemulțumit societatea. Este vorba de declarația prin care Nemerenco precizează că statul cheltuie bani în van pentru pacienții COVID-19 nevaccinați care ajung la terapie intensivă.
Totodată, Nemerenco a făcut o glumă care nu a făcut decât să dea apă la moară celor care nu cred în vaccinul anti-COVID-19, dar cred în teorii conspiraționale cum ar fi controlul omenirii prin introducerea unor cipuri cu ajutorul vaccinurilor.
„Dacă există problema de cipare, de control al oamenilor, care este problema să nu introduci aceste cipuri la copii și să le aibă toată viața”, a declarat ala Nemerenco.
Cadavru la o morgă - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Editoriale
Pomelnicul lui Nemerenco sau cine numără morții în Moldova
În context, deputații BCS au înaintat moțiunea simplă împotriva politicilor de activitate ale ministrului Sănătății.
„Câte 50 de persoane decedează zilnic din cauza COVID-19, 2 500 de persoane sunt spitalizate. Personalul medical implicat în tratarea pacienților de COVID-19 este istovit și demoralizat... Este justificat să venim în plen cu o moțiune simplă împotriva politicilor Ministerului Sănătății în partea ce ține de gestionarea ineficientă a crizei sanitare”, a declarat Vladimir Odnostalco.
În moțiunea lor, deputații BCS precizează că se constată gestionarea defectuoasă a combaterii COVID-19, iar ministrul nu corespunde funcției ocupate. La fel, BCS precizează că există necesitatea exprimării votului de neîncredere a ministerului Sănătății.
Amintim, recent, în cadrul unei emisiuni radio, Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a acuzat cetățenii care nu s-au vaccinat și nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19. Aceasta spune că din cauza acestor oameni, cetățenii care s-au imunizat sunt obligați să ducă povara unor cheltuieli adăugătoare. Mai mult, ministrul spune că statul „cheltuie bani în van” pentru pacienții nevaccinați care ajung în stare gravă la terapie intensivă.
„În funcție de câte zile se află la terapie intensivă, pentru un pacient infectat cu COVID-19, statul cheltuie de la 20 până la 150 de mii de lei, doar pentru un caz. Noi cheltuim acești bani în van, deoarece cineva are tupeul și încăpățânarea să nu dorească să se vaccineze pentru că oricum face boala”, a mai spus Nemerenco.
Nemerenco a precizat că deși există cazuri de infectare după imunizare, oricum acestea sunt mai puține, iar oamenii fac forme ușoare de boală și nu necesită spitalizare și nici foarte multe cheltuieli. În context, Nemerenco îndeamnă oamenii care nu s-au vaccinat să „nu impună cheltuieli suplimentare sistemului de sănătate”.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Politică
Premierul Gavrilița, chemată la raport în Parlament
Fluxul de știri
0