Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Un nou maraton de vaccinare: Participanții vor primi vouchere cadou

© Photo : RTE_ChișinăuМобильный пункт вакцинации
Мобильный пункт вакцинации - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Abonare
Se anunță un nou maraton de vaccinare. Pentru a motiva cât mai mulți oameni să se imunizeze, autoritățile au decis să ofere vouchere cadou în localurile partenere.
CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. În acest weekend, în Capitală se va desfășura un nou maraton de vaccinare. Edilul-șef al Chișinăului, Ion Ceban, anunță că Primăria Chișinău, împreună cu mai mulți parteneri din sectorul HoReCa, lansează un nou maraton de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, fiecare participant la maraton va primi după vaccinare un voucher unic în valoare de 500 de lei pentru a putea procura mâncare din localurile partenere.
Potrivit lui Ion Ceban, maratonul se va desfășura în scuarul Teatrului de Operă și Balet ,,Maria Bieșu”, unde se va afla autobuzul amenajat pentru vaccinare. Doritorii vor putea să se imunizeze pe 13 și 14 noiembrie, cu începere de la ora 11:00. Este de menționat că doritorii nu au nevoie de nicio programare, ci doar de buletinul de identitate.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Editoriale
Premierul Gavrilița și ministrul Nemerenco – după sac și cârpeală
Într-o postare pe Facebook, Ion Ceban a scris că voucher-ul va putea fi folosit timp de 72 de ore de la vaccinare, în restaurantele partenere. Totuși, conform deciziei CNESP, certificatul de vaccinare devine valabil după 14 de la administrarea celei de-a doua doză, iar pentru a lua masa în localuri este necesară prezentarea certificatului COVID-19, adică fie dovada vaccinării cu ambele doze, fie rezultatul testului negativ la COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte, în cazul testului rapid și cu cel mult 72 de ore mai devreme, în cazul testului PCR. Totodată, se acceptă și dovada că persoana a fost bolnavă de COVID-19 în ultimele 15 -180 de zile.
Dacă persoana nu va putea prezenta unul dintre aceste documente, atunci nu va putea sta în interiorul localului, dar va putea folosi acest voucher făcând comanda la pachet.
Spital, secția COVID - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Coronavirus
De ce mor de COVID-19 și unele persoane vaccinate: Explicația medicului
Fluxul de știri
0