Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce vrea să facă Nagacevschi în calitate de viceprimar al Capitalei

© Sputnik / Rodion ProcaФадей Нагачевский
Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Abonare
O listă de șase acțiuni prioritare urgente a prezentat Fadei Nagacevschi în calitatea sa de viceprimar al Chișinăului.
CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Planul local anticorupție face parte din lista acțiunilor urgente a noului viceprimar al Chișinăului în domeniul Justiției. Fadei Nagacevschi a prezentat o listă cu șase acțiuni prioritare urgente pe care vrea să le facă în calitate de viceprimar.
Asta după ce ieri, Nagacevshi a fost prezentat în noua sa funcție echipei de la Primăria Chișinău. Fostul ministru al Justiției a devenit viceprimar după mai multe încercări la Consiliul Municipal de a fi aprobată candidatura sa în această funcție. Potrivit legislației, o candidatură pentru funcția de viceprimar poate fi propusă în CMC de două ori. În cazul în care nu este votată, primarul semnează ordinul privind numirea acestuia.
Așadar, Nagacevschi își propune să pună în funcțiune, urgent, sistemului e-management. Este vorba de un sistem ce va ordona circuitul documentelor din cadrul administrației municipiului Chișinău.
„Va permite monitorizarea adecvată a proceselor administrative și va mai tăia din poftele și schemele unor șmecheri”, scrie Nagacevschi pe pagina sa de Facebook.
Totodată, viceprimarul vrea de urgență promovarea Planului local anticorupție, dar și consolidarea capacităților Primăriei în domeniul asistenței juridice, elaborării și avizării actelor normative.
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2021
Politică
Când pică Guvernul Gavrilița - Iată de spune Nagacevschi
La fel, una din acțiuni ține de consolidarea colaborării cu structurile statului responsabile de lupta cu corupția și controlul averii și intereselor, dar și identificarea și eliminarea din sistemul administrației publice locale a celor ce obstrucționează procesele decizionale necesare dezvoltării municipiului.
O altă acțiune se referă la elaborarea mai multor regulamente, instrucțiuni, circulare locale în vederea asigurării previzibilității și uniformizării proceselor decizionale din cadrul primăriei.
Nagacevschi a venit și cu un mesaj pentru cei care încearcă să-l atragă în lupte politice, să nu se „agite”.
Candidatura fostului ministru al Justiției a fost propusă în data de 25 octombrie de către primarul general, Ion Ceban. La 28 octombrie, consilierii municipali au respins propunerea. Ultima decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de pe 4 noiembrie a CMC. Pentru au votat 24 de consilieri municipali.
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Politică
Nagacevschi a ajuns viceprimar: Cum a fost posibil
Fluxul de știri
0