Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nagacevschi a ajuns viceprimar: Cum a fost posibil

© Sputnik / Rodion ProcaFadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Abonare
Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi a devenit viceprimar la Primăria Chișinău.
CHIȘINĂU, 10 nov - Sputnik. După două tentative eșuate de numire a lui Fadei Nagacevschi în funcția de viceprimar al Chișinăului, acesta a fost numit totuși în funcție. Fostul ministru al Justiției a fost prezentat echipei.
Se întâmplă după ce Consiliul Municipal Chișinău a respins de două ori candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar al Capitalei.
Candidatura fostului ministru al Justiției a fost propusă în data de 25 octombrie de către primarul general, Ion Ceban. La 28 octombrie, consilierii municipali au respins propunerea. Ultima decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de pe 4 noiembrie a CMC. Pentru au votat 24 de consilieri municipali.
Potrivit legislației, o candidatură pentru funcția de viceprimar poate fi propusă în CMC de două ori. În cazul în care nu este votată, primarul semnează ordinul privind numirea acestuia.
„Nu a fost niciun secret că îl voi numi în această funcție, chiar dacă CMC nu a votat pentru candidatura lui, iar mulți au recunoscut că nu o pot face din cauza conjuncturii politice”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.
Ceban spune că dispoziția de numire în funcție a fost semnată luni. El subliniază că are încrederea că Nagacevschi va reuși să facă față tuturor provocărilor în echipă, în vederea apărării drepturilor locuitorilor și a orașului Chișinău. Fadei Nagacevschi va răspunde de domeniul juridic și tot ce vizează serviciul comunal.
Consiliul Municipal Chișinău l-a demis din funcția de viceprimar al Capitalei pe Victor Chironda la începutul lunii iulie. Scandalul de la Primărie a început în luna iunie, după ce viceprimarul municipiului Chișinău Victor Chironda i-a cerut primarului general, Ion Ceban, inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra arhitectului-șef al orașului Svetlana Dogotaru, șefă a Direcţiei Generală Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, acuzând-o că ar fi falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11.03.2021 și a admis sau a contribuit la încălcarea procedurilor de autorizare a demolării Hotelului Național.
Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Politică
Nagacevschi s-ar putea alege cu o funcție în Primăria Capitalei: Precizările lui Ion Ceban
Fluxul de știri
0