Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când pică Guvernul Gavrilița - Iată de spune Nagacevschi

© Sputnik / Mihai CarausFadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2021
Abonare
Fostul ministru al Justiției Vitalie Nagacevschi a comentat confruntarea între actuala guvernare și procurorul general.
CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Reforma justiției și preluarea controlului politic asupra sistemului judecătoresc sunt lucruri diferite. Precizarea a fost făcută de fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, în studioul Sputnik Moldova. Mai mult, Nagacevschi spune că în confruntarea cu progurorul general, guvernarea nu face altceva decât să se descrediteze în fața poporului în primul rând.
„Faptul că tu vrei o persoană loială asta nu ănseamnp reformă. Asta înseamnă că tu vrei control politic, iar aceasta este anti-reformă, ceea ce este în contradicție cu standartele de drept”, a precizat fostul ministru.
Nagacevschi mai spune că până la sfârșitul acestui an am putea asista la schimbarea Guvernului nu a procurorului general.
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2021
Republica Moldova
Nagacevschi: Vom avea sau nu în Moldova partide interzise prin lege
„Guvernarea se discreditează prin acțiunile împotriva procurorului general și o să-i coste mult. Ținând cont de modul în care se comportă guvernarea, atunci mai repede se shimbă Guvernul, decât să îl schimbe pe domnul Stoianoglo. Dumnealui joacă tare și imaginea guvernării va avea de suferit foarte mult”, a mai spus Nagacevschi.
Curtea Supremă de Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Politică
Deputații au numit un judecător la Curtea Supremă de Justiție
Potrivit lui, actualul ministru al Justiției va trebui să dea explicații cu privire la „experimentele” pe care le fac în domeniul justiției, iar asta s-ar putea întâmpla în luna octombrie când în Republica Moldova ar urma să vină reprezentanții grupului ad-hoc al Consiliului Europei.
Fluxul de știri
0