Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Gavrilița, chemată la raport în Parlament

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaНаталья Гаврилица
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Abonare
Deputații fracțiunii Șor au solicitat ca premierul să prezinte raportul celor 100 de zile de activitate în Parlament.
CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. Solicitarea fracțiunii Șor de a o invita pe Natalia Gavrilița în Parlament pentru prezentarea raportului de activitate în cele 100 de zile de la învestire nu a fost acceptată de majoritatea parlamentară.
„Solicităm audierea Nataliei Gavrilița cu prezentarea raportului de activitate pentru primele 100 de zile în fața Parlamentului”, a declarat deputatul fracțiunii Șor, Denis Ulanov.
Potrivit acestuia, prezentarea raportului doar într-un briefing de presă, programat pentru astăzi la ora 13:00, este insuficient.
„Cerem mai multă seriozitate din partea Guvernului și a doamnei Gavrilița față de Parlamentul Republicii Moldova, care este o țară parlamentară”, a mai spus Ulanov.
Propunerea de introducere a audierii de prezentare a raportului pe ordinea de zi nu a întrunit numărul necesar de voturi. Pentru au votat doar 30 de deputați, 19 nu au votat, iar alți 35 de deputați au fost împotriva.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Economie
Gavrilița a explicat cum va fi compensată majorarea tarifelor la gaz
Audierea Nataliei Gavrilița în Parlament a fost solicitată și de deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Aceștia au solicitat includerea în ordinea de zi a audierii pe un alt subiect decât raportul de activitate a celor 100 de zile.
Aceștia au cerut audierea premierului cu privire la acțiunile pe care le întreprinde Guvernul pentru a întoarce barajul de la Naslavcea în proprietatea statului.
„Zilele trecute, fostul prim-ministru Vlad Filat a recunoscut ilegalitatea transmiterii către Ucraina, pe timpul când se afla în fruntea Guvernului, a barajului de la Naslavcea. Solicităm audierea Nataliei Gavrilița referitor la acțiunile întreprinse de Guvern pentru reîntoarcerea în proprietatea statului a barajului de la Naslavcea”, a precizat deputatul fracțiunii BCS, Elena Bodnarenco.
Nici această propunere nu a fost susținută de majoritatea parlamentară. Nu este pentru prima dată când deputații din opoziție cer audierea premierului pe diverse subiecte. Propunerile însă nu sunt acceptate de deputații PAS.
Заседание правительства от 19.08.2021  - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Politică
Analist, despre realizările guvernului Nataliei Gavrilița
Fluxul de știri
0