Putin și Lukașenko au semnat decretul privind Uniunea Statală

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Aleksandr Lukașenk
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenk - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Abonare
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko au semnat decretul privind integrarea celor două țări în cadrul Uniunii Statale. Ce prevede documentul.
CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Președinții Rusiei și Belarusului, Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko, au semnat decret de integrare a Uniunii Statale.
“Văd, Putin a semnat, voi semna și eu”, a declarant Lukașenko în cadrul unei ședințe a Consiliului Suprem de Stat al Uniunii Statale.
Decretul confirmă toate cele 20 de programe unionale, aprobate în septembrie, precum și direcțiile de bază ale realizării prevederilor Acordului cu privire la înființarea Uniunii Statale pentru perioada 2021-2023.
Putin a declarant că semnarea decretului de integrare reprezintă un pas serios înainte.
“Acesta nu are nicio tangență cu agendele politice interne din țările noastre. Este legat de necesitatea funcționării eficiente a economiilor noastre și pentru a obține niște avantaje competitive, pentru a spori eficiența activității noastre, având scop sporirea bunăstării cetățenilor noștri”, a subliniat el.
Programele privind Uniunea Statală prevăd integrarea sistemelor monetare, principiile comune de percepere a impozitelor, abordări comune ale sistemelor de pensionare și problemelor de protecție social, combaterea terorismului, accesul reciproc la achizițiile și comenzile de stat. În afară de aceasta, va deveni comună politica macroeconomică, țările își vor integra sistemele de plăți și își vor armoniza politica monetar-creditară, vor crea piețe de petrol și gaze comune etc.
Alexandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Politică
Lukașenko a acuzat Occidentul de tentativă de schimbare a puterii în Belarus
În afară de aceasta, ceri doi lideri au adoptat Doctrina Militară a Uniunii Statale și Concepția de politică cu privire la imigrație a celor două țări.
Așa cum declarase anterior secretarul de stat al Uniunii Statale, Dmitri Mezențev, noua doctrină militară va permite sporirea nivelului de coordonare a politicii de apărare și adaptarea rapidă a sarcinilor ministerelor Apărării ambelor state.
Concepția politicii cu privire la imigrație va defini direcțiile activității MAI, serviciilor de informații, serviciilor de frontieră, ministerelor de Externe în sfera imigrației, luând în considerare fluxurile de imigranți, a declarat Mezențev.
Президент РФ В. Путин выступил с обращением к участникам IX Московской конференции по международной безопасности - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Rusia
Putin, despre deosebirea dintre Uniunea Statală Rusia-Belarus și Uniunea Europeană.
Fluxul de știri
0