Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lukașenko a acuzat Occidentul de tentativă de schimbare a puterii în Belarus

© photo: courtesy of Press service of the President of the Republic of Belarus / Trecere la banca de fotografiiAlexandr Lukașenko
Alexandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Lukașenko: Occidentul colectiv și-a pus scopul să schimbe puterea în Belarus.
CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că Occidentul colectiv continuă să se amestece în afacerile interne ale Minskului, urmărind să schimbe puterea în țară.
"Cunoașteți mai bine decât alții că tentativa eșuată de lovitură de stat nu a schimbat planurile adversarului. Occidentul colectiv continuă să se amestece în afacerile interne ale țării, având drept scop schimbarea puterii, iar cel mai periculos pentru noi este distrugerea independenței statului nostru. Acest lucru trebuie să-l ținem minte, să-l înțelegem și să-l simțim în fiecare zi și în fiecare oră, în special pe dumneavoastră", a declarat Lukașenko adresându-se conducerii CGB în timpul examinării problemelor de personal în sistemul securității de stat. Declarațiile sale sunt citate de agenția de știri Sputnik.
Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2021
Internațional
Lukașenko spune care este principala condiție pentru a începe dialogul cu Occidentul
"Sunt utilizate sancțiunile. Sunt finanțate protestele, extremismul, terorismul. Sunt selectați și instruiți militanți. Nu doar că știm despre acest lucru, ci și lucrăm cu asta", a subliniat președintele belarus.
După alegerile prezidențiale desfășurate în Belarus pe 9 august 2020, în care Lukașenko a câștigat pentru a șasea oară, acumulând, conform datelor CEC, 80,1% din voturi, în țară au avut loc proteste masive ale opoziției, pentru a suprimarea cărora organele de forță au folosit inclusiv mijloace și echipamente speciale. Pe 11 februarie, KGB-ul din Belarus a anunțat că manifestările protestatare s-au redus practic la zero.
Autoritățile belaruse au declarat în repetate rânduri că protestele din țară sunt coordonate de peste hotare. Lukașenko a acuzat Occidentul de imixtiune directă în situația din republică, a menționat că dezordinile sunt dirijate de SUA, iar europenii „le țin isonul”. Relațiile Belarusului cu țările occidentale s-au înrăutățit brusc după alegeri, Uniunea Europeană, Marea Britanie, SUA, Canada și o serie de alte țări au impus treptat sancțiuni împotriva oficialilor din Belarus, precum și a unor întreprinderilor, acuzând Minskul de încălcări în procesul alegerilor și încălcări ale drepturilor omului.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Rusia
Putin și Lukașenko au convenit asupra a 28 de programe de integrare
Fluxul de știri
0