Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decis: Compania Publică de radio și TV, sub control parlamentar

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaРадиостудия
Радиостудия - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Abonare
Proiectul de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale a fost aprobat în lectură finală.
CHIȘINĂU, 4 nov - Sputnik. Cu votul a 56 de deputați Compania publică de radio și televiziune a trecut din nou sub control parlamentar.
Asta după ce acest proiect de lege a fost votat în prima lectură cu votul a 52 de deputați din cei 58 prezenți, în cadrul unei ședințe anterioare. Proiectul a fost inclus pe ordinea de zi, examinat și votat chiar dacă deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au solicitat amânarea examinării acestui proiect pentru o altă ședință.
Deputatul fracțiunii BECS, Adela Răileanu, a cerut includerea proiectului în ordinea de zi a altei ședințe de Parlament, numai după ce acesta va fi supus discuțiilor publice și examinării internaționale.

Însă, seputații majorității parlamentare au respins solicitarea colegilor lor din fracțiune BECS și au votat în prima lectură, iar astăzi a fost luată decizia finală.

Proiectul de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale prevede „responsabiliza furnizorul public național, Compania Teleradio-Moldova”.
Mai exact, întoarcerea Companiei Publice de radio și TV din Republica Moldova sub control parlamentar, așa cum a fost până în 2019. La fel, proiectul prevede și revizuirea mecanismului de constituire a componenței Consiliului de supraveghere al Teleradio Moldova, dar și a Consiliului Audiovizualului.
Телевизионный пульт - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Politică
Opoziția trage alarma: PAS își dorește să controleze politic audiovizualul din țară
Totodată, în proiect este specificat ca membrii CA să poată fi demiși, în cazul respingerii de către Parlament a raportului anual de activitate. La data intrării în vigoare a proiectului de lege, mandatul actualilor membri ai Consiliului de supraveghere, al directorului general al Companiei ”Teleradio-Moldova” și al directorilor generali-adjuncți ar urma să înceteze.
Trebuie precizat că deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au criticat dur acest proiect de lege propus de deputații PAS. În cadrul unei conferințe de presă, deputatul Adela Răileanu a declarat că noua guvernare își propune în mod barbar să subordoneze politic Consiliul Audiovizualului și compania Teleradio-Moldova.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2021
Politică
Controversata Convenție de la Istanbul, ratificată: Opoziția a părăsit sala de plen
Fluxul de știri
0