Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden salută începerea vaccinării copiilor între 5 și 11 ani

© AFP 2024 / BRENDAN SMIALOWSKIJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Abonare
Președintele SUA a vorbit despre apariția unui „moment de cotitură” în lupta contra pandemiei de COVID-19. Este vorba despre debutul vaccinării copiilor între 5 - 11 ani.
CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Începerea vaccinării copiilor cu vârste între 5 și 11 ani împotriva coronavirusului a fost catalogată de președintele american Joe Biden ca fiind ”un moment de cotitură”.
Liderul de la Casa Albă spune că acest lucru va permite părinților să pună capăt lunilor de preocupări pentru copiii lor și va reduce proporția cu care copiii transmit virusul celorlalți.
”Astăzi am depășit un moment de cotitură în lupta noastră împotriva COVID-19”, a punctat Joe Biden.
În acest moment, în Statele Unite ale Americii (SUA), aproximativ 28 de milioane de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani sunt eligibili pentru vaccinul de la Pfizer - BioNTech împotriva COVID-19.
Centrele de prevenire şi combatere a bolilor (CDC) din SUA au recomandat oficial marţi, 2 noiembrie 2021, vaccinul pentru această categorie de vârstă, după autorizarea dată, la sfârşitul săptămânii trecute, de către Agenţia americană a medicamentelor (FDA), scrie agerpres.ro.
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Coronavirus
De când începe vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 și administrarea dozei a treia
El se va administra în două etape, la un interval de trei săptămâni.
„Astăzi, directorul CDC, Rochelle P. Walensky, M.D., M.P.H., a susținut recomandarea Comitetului consultativ CDC pentru practicile de imunizare (ACIP) ca copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani să fie vaccinați împotriva COVID-19 cu vaccinul pediatric Pfizer - BioNTech. CDC extinde acum recomandările de vaccinare la aproximativ 28 de milioane de copii din Statele Unite din această grupă de vârstă și le permite furnizorilor să înceapă vaccinarea cât mai curând posibil”.
Jucării - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Coronavirus
Ultima oră: Aviz pozitiv pentru vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 în Moldova
Fluxul de știri
0