Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ultima oră: Aviz pozitiv pentru vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausJucării
Jucării - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Abonare
Copiii de la 12 ani din Moldova ar putea fi vaccinați în curând împotriva COVID-19. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a oferit detalii privind serurile potrivite în acest scop.
CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a dat aviz pozitiv pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani din Republica Moldova cu serul Pfizer-BioNTech.
”Cu votul majoritar, pe 25 octombrie, Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a aprobat variații la certificatele de înregistrare a vaccinurilor care includ și modificări în RCP (Rezumatul Caracteristicilor Produsului) și în Prospect: Informații pentru consumator/pacient privind vaccinurile anti Covid-19. În acest context, s-a dat undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani cu serul Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech”, este menționat în comunicatul emis de instituție.
Potrivit Agenției Medicamentului, decizia va fi înaintată spre aprobare în conformitate cu informația oficială a Organizației Mondiale a Sănătății, referitoare la vaccinurile COVID-19. De asemenea, cu aprobarea comisiei, pentru vaccinul Pfizer Comirnaty a fost modificat termenul de valabilitate al produsului și anume al flaconului congelat. În varianta actuală acesta este de 6 luni, se propune pentru aprobare varianta de 9 luni.
În ultima perioadă, tot mai mulți copii din țara noastră sunt testați pozitiv cu noul tip de coronavirus.
Potrivit primarului Capitalei Ion Ceban, actualmente, se atestă o creștere de două ori mai mare a numărului de cazuri săptămânale în rândul copiilor față de numărul maxim săptămânal înregistrat în cele două valuri precedente COVID-19 în Republica Moldova.
În total, în țara noastră au fost înregistrate circa 21.000 de cazuri confirmate în rândul copiilor. Iar cea mai afectată categorie sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.
copii elevi - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Coronavirus
Crește alarmant numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în rândul copiilor
Fluxul de știri
0