Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

De când începe vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 și administrarea dozei a treia

© Sputnik / Mihai CarausMaraton-rapel de vaccinare cu "Sputnik V"
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În curând, în Moldova va începe vaccinare copiilor de peste 12 ani împotriva COVID-19. Totodată, va începe și administrarea celei de-a trei doză de ser pentru cei care au o schemă completă de imunizare.
CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. Copiii de peste 12 ani vor fi imunizați împotriva COVID-19 doar la solicitarea părinților. Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă.
Precizarea ministrului vine în contextul în care, marți, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a dat aviz pozitiv pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani din Republica Moldova cu serul Pfizer-BioNTech.

„Comitetul de experți pe lângă Ministerul Sănătății, care are în cadrul său profesori de la diferite catedre, și-au expus părerea și au dat acordul în baza tuturor datelor pe care le-au publicat diferite instituții internaționale, cât și din experiența altor state, că acest vaccin poate fi administrat copiilor în Republica Moldova”, a menționat Nemerenco.

Astfel, în curând, copiii de peste 12 ani vor fi vaccinați împotriva noului coronavirus. dar menționăm că acest vaccin se va administra doar la solicitarea părinților. Ala Nemerenco a precizat că vaccinul va putea fi administrat la orice centru de vaccinare, iar părintele care își va însoți copilul va trebui să semneze un acord prin care permite imunizarea copilului său împotriva noului coronavirus.
În context, ministru a vorbit și despre vaccinarea cu cea de-a treia doză. Nemerenco a menționat că Comitetul de Experți a analizat posibilitatea începerii etapei de vaccinare cu doza trei, dar este necesar să vină cu un document oficial în acest sens pentru a autoritățile să poată stabili deja data începerii etapei respective.
„Așteptăm de la ei, în mod oficial, concluzia cum procedăm, când începem, cine sunt primii. Posibil că o să avem două categorii care vor fi incluse în rapelul trei, deoarece avem persoane care s-au vaccinat mai devreme decât a început Republica Moldova oficial vaccinarea și au făcut acest vaccin în România”, a menționat Ala Nemerenco.
Ministrul Sănătății susține că Comitetul de Experți va trebui să ofere schema clară după care autoritățile din Sănătate trebuie să se conducă, inclusiv care vaccin poate fi combinat cu vaccinurile care au fost deja administrate de persoanele imunizate.
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Coronavirus
Moldova vrea să cumpere vaccinul „Sputnik V”: Precizările ministrului Sănătății
Amintim că marți Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a dat aviz pozitiv pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani din Republica Moldova cu serul Pfizer-BioNTech.
În ultima perioadă, tot mai mulți copii din țara noastră sunt testați pozitiv cu noul tip de coronavirus. În total, în țara noastră au fost înregistrate circa 21 000 de cazuri confirmate în rândul copiilor. Iar cea mai afectată categorie sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.
Fluxul de știri
0