Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procurorii cer încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Stoianoglo

© Sputnik / Mihai CarausЗадержание генерального прокурора Александра Стояногло
Задержание генерального прокурора Александра Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2021
Abonare
Arestul pe numele procurorului general suspendat de drept, Alexandr Stoianoglo, ar putea fi prelungit.
CHIȘINĂU, 29 oct - Sputnik. Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, ar putea sta în arest preventiv încă cel puțin 30 de zile. Prelungirea măsurii preventive, sub forma arestului la domiciliu, a fost înaintată la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana.
Se întâmplă după ce pe data de 8 octombrie, magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana au decis plasarea lui Stoianoglo în arest preventiv pentru 30 de zile.
Cu trei zile înainte, adică pe 5 octombrie, procurorul general suspendat al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut chiar înainte de un briefing de presă pe care îl anunțase pentru ora 18:00.
La solicitarea procurorului Victor Furtună, ofițerii mascați ai serviciilor speciale l-au scos pe Stoianoglo din clădirea Procuraturii Generale, apoi l-au plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 de ore.
În momentul reținerii, procurorul general a declarat pentru presă, care era prezentă în fața Procuraturii Generale, că aceasta este o răzbunare.
Maia Sandu si Gianni Buquicchio - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Politică
Cum a explicat Sandu arestarea lui Stoianoglo în fața lui Buquicchio
Ulterior, pe 8 octombrie, la ieșirea din Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana, după ce a primit primele 30 de zile de arest la domiciliu, Alexandr Stoianoglo a declarat că este uimit de „incapacitatea” politicienilor de la Chișinău de a face politică.
„Cred că este o etapă pe care trebuie să o trecem. În orice caz noi trebuie să păstrăm independența instituțiilor statului. Procuratura Generală doar și-a făcut lucrul. Ceea ce se face astăzi nu este doar o încercare, este un atac asupra instituțiilor statului, iar asta cu siguranță va duce la uzurparea puterii în stat”, a declarat Stoianoglo.
Tot pe 8 octombrie, procurorul de caz Victor Furtună a declarat că Stoianoglo pledează nevinovat și că ar exista divergențe de poziții în ceea ce privește poziția apărării și poziția acuzării.
Data și ora examinării demersului înaintat astăzi Judecătoriei Chișinău cu sediul la Ciocana încă nu au fost stabilite.
Gianni Buquicchio - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Politică
Ce spune Buquicchio despre arestul lui Stoianoglo
Fluxul de știri
0