Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consiliul Suprem de Securitate are o nouă componență: Cine sunt noii membri

© Sputnik / Mihai CarausPreședinția RM
Președinția RM  - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Abonare
Președintele țării a semnat decretul privind noua componență a Consiliului Suprem de Securitate.
CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Noua componență a Consiliului Suprem de Securitate a fost aprobată de președintele Maia Sandu. Astfel, în componența CSS au fost incluși noi membri din oficiu ca urmare a rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.
Este vorba de Igor Grosu, președintele Parlamentului, care a făcut parte și din componența veche, fiind în calitate de lider interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, președinte al fracțiunii PAS în Parlament, vice-președinte al Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică.
Membru din oficiu în componența nouă a CSS este și Natalia Gavrilița, prim-ministrul Republicii Moldova, dar și Lilian Carp, președintele Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică.
Din noua componență mai fac parte Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării; Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne; Alexandr Esaulenco, directorul Serviciului de Informații și Securitate; Dumitru Robu, procurorul general interimar și Octavian Armașu, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.
Totodată, din membrii numiți fac parte Vladislav Kulminski, viceprim-ministru pentru reintegrare; Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe, Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției, Sergiu Gaibu, ministrul Economiei, Ala Nemerenco, ministrul Sănătății, Olesea Stamate, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Cristina Gherasimov, secretarul general al Aparatului președintelui, Veaceslav Negruța, consilierul președintelui în dimeniul economic, Vladimir Munteanu, viceguvernator al BNM și Tatiana Răducanu, judecător în demisie, președinte al Comitetului de administrare al Asociației Obștești „Centrul de Resusre juridice”.
Майя Санду объяснила, почему исключила башкана Гагаузии из Совбеза Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Politică
Maia Sandu a explicat de ce l-a exclus pe bașcanul Găgăuziei din CSS
Precizăm, din componența CSS fac parte deținătorii unor anumite funcții publice. Potrivit Legii cu privire la aprobarea Regulamentului Consiliului Suprem de Securitate, CSS îşi desfăşoară activitatea în temeiul Constituţiei Republicii Moldova, Legii securităţii statului, altor acte legislative şi al regulamentului CSS, aprobat de președintele Republicii Moldova.
Şedinţele Consiliului Suprem de Securitate se desfăşoară o dată în lună și în caz de necesitate se convoacă şedinţe extraordinare. Deocamdată nu a fost anunțată o dată când noua componență a CSS se va întruni în ședință.
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a participat la o ședință de lucru cu șefii instituțiilor medicale și primarii localităților din Autonomie - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Politică
Irina Vlah: De zece luni aștept o întâlnire cu Sandu
Fluxul de știri
0