Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sinistrații din strada Pelivan vor primi suma investită la procurarea locuinței

© Sputnik / Evghenii Panasencoincendiu mansardă strada Pelivan
incendiu mansardă strada Pelivan - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Abonare
Sinistrații care au avut de suferit în urma incendiului din strada Pelivan din Capitală vor primi ajutor din partea municipalității.
CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Cele 20 de familii care au avut de suferit în urma incendiului devastator produs într-o mansardă de pe strada Pelivan din Chișinău vor fi ajutați de Primărie. Anunțul a fost făcut de către Ion Ceban în cadrul unui briefing.
Potrivit primarului general, Ion Ceban, sinistrații vor primi suma investită la procurarea locuinței, în conformitate cu contractul.

”Astăzi am propus Comisiei Situații Excepționale ca fiecare dintre cele 20 de familii care au avut de suferit în urma incendiului să primească suma investită la procurarea apartamentului, în conformitate cu contractul. Cel mai mare apartament are 25 m2, care a costat 19 mii de euro. Vom rambursa această sumă fiecărui locuitor”, a spus Ceban.

Totodată, edilul-șef a comunicat că familiile păgubite de incendiu vor primi câte 50 de mii de lei pentru procurarea mobilierului.
Și proprietarii apartamentelor inferioare vor fi ajutați de municipalitate, după ce locuințele lor au fost inundate de apa folosită pentru stingerea incendiului de la mansardă.
Пожар на мансарде по ул. Ион Пеливан 17/3 - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2021
Societate
Ce se va întâmpla cu sinistrații în urma incendiului de la Buiucani

”Fiecărui proprietar de apartament de la etajele inferioare îi vom acorda un ajutor bănesc după ce vor fi evaluate toate costurile”, a adăugat primarul de Chișinău.

Amintim că în după-amiaza zilei de sâmbătă, în jurul orei 13:30, un incendiu puternic a izbucnit într-un bloc din sectorul Buiucani al Capitalei. 70 de pompieri și salvatori au fost fața locului pentru a stinge flăcările.
Potrivi ofițerului de presă al IGSU Liliana Pușcașu, focul ar fi izbucnit într-un apartament de la etajul șase al blocului de locuit, iar ulterior flăcările s-au răspândit pe întreaga mansardă.
Un incendiu similar s-a produs în anul 2014 în sectorul Botanica al Capitalei. Atunci 28 de apartamente de la mansarda unui bloc au fost mistuite de flăcări.
Incendiu pe strada Ion Pelivan 17/3 - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2021
Accidente
Incendiu devastator în Chișinău: Arde mansarda unui bloc - 11 autospeciale la fața locului
Fluxul de știri
0