Пожар - Sputnik Moldova, 1920
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Incendiu devastator în Chișinău: Arde mansarda unui bloc - 11 autospeciale la fața locului

© Sputnik / Evghenii PanasencoIncendiu pe strada Ion Pelivan 17/3
Incendiu pe strada Ion Pelivan 17/3 - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2021
Abonare
Un incendiu puternic a izbucnit într-un bloc din sectorul Buiucani al Capitalei. 70 de pompieri și salvatori sunt la fața locului. Potrivit IGSU, a luat foc un apartament, dar flăcările s-au răspândit pe întregul etaj.
CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Pompierii au fost alertați în această după-amiază, în jurul orei 13:30. Potrivit IGSU, incendiul a izbucnit pe strada Ion Pelivan 17/3, din sectorul Buiucani al Capitalei.
Ofițerul de presă al IGSU a declarat că focul ar fi izbucnit într-un apartament de la etajul șase al blocului de locuit, iar ulterior flăcările s-au răspândit pe întreaga mansardă.
La fața locului se află 11 autospeciale și 70 de pompieri și salvatori. Aceștia au creat mai multe sectoare de luptă cu flăcările. Ofițerul de presă al IGSU Liliana Pușcașu a menționat că efectivul de pompieri în prezent face față flăcărilor, iar în caz de necesitate la fața locului vor fi trimise și alte echipaje.
„700 - 800 de metri pătrați ar fi zona de răspândire a incendiului. În prezent, pompierii luptă pentru localizarea flăcărilor. Persoanele din interior au fost evacuate. Se lucrează pentru lichidarea acestui incendiu”, a declarat Liliana Pușcașu.
Potrivit IGSU, în urma incendiului, nu au fost raportate victime. Salvatorii lucrează pentru localizarea și lichidarea arderii. Cauza incendiului urmează să fie stabilită de către specialiști.
Un incendiu similar s-a produs în anul 2014 în sectorul Botanica al Capitalei. Atunci 28 de apartamente de la mansarda unui bloc au fost mistuite de flăcări.
Fluxul de știri
0