Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Mai multe localități, sub ”Cod Roșu” de COVID-19: Restricțiile impuse

© REUTERS / THILO SCHMUELGENЛаборатория по исследованию коронавируса
Лаборатория по исследованию коронавируса  - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Abonare
Mai multe regiuni ale țării au fost plasate sub ”Cod Roșu” de COVID-19 din cauza numărului mare de cazuri noi.
CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Mai multe localități din țară sunt sub ”Cod Roșu” de pericol epidemiologic. Este vorba despre municipiile Chișinău și Bălți, Transnistria, precum și despre raioanele Anenii Noi, Basarabeasca, Dondușeni, Edineț, Glodeni și Sîngerei.
Acest lucru rezultă din cele mai recente date statistice prezentate de Agenția Națională de Sănătate Publică, care determină nivelul de pericol epidemiologic săptămânal și atribuie un cod de culoare în acest sens.
Toate celelalte zone rămân în continuare sub ”Codul Oranj”. În total, în raioane, nivelul infectării cu coronavirus a depășit 308 cazuri la 100 de mii de locuitori, motiv pentru care Republica Moldova a intrat în ”Codul Roșu” la nivel național.

Cum se stabilește pragul de alertă:

Prag de alertă verde - mai puțin de 50 la 100 de mii de locuitori în ultimele șapte zile.
Prag de alertă galben - între 50 și 99 de cazuri la 100 de mii de locuitori în ultimele șapte zile.
Prag de alertă portocaliu - între 100 și 249 de cazuri la 100 de mii de locuitori în ultimele șapte zile.
Prag de alertă roșu - 250 de cazuri sau mai mult la 100 de mii de locuitori în ultimele șapte zile.
Astfel, din 1 octombrie, în localitățile în care este instituit pragul de alertă de Cod Roșu sunt impuse mai multe restricții. Printre cele mai importante se numără obligativitatea prezentării certificatului COVID-19 în localuri, cluburi de fitness, săli de concerte și teatre, iar universitățile vor trece la orele online. Aici puteți vedea decizia integrală a CNESP din 22 septembrie.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Coronavirus
Ceban critică dur guvernarea: Solicităm să va treziți
Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță săptămânal care sunt pragurile de alertă stabilite în fiecare localitate, iar Comisiile teritoriale vor trebui să adapteze măsurile restrictive în funcție de pragul stabilit de epidemiologi.
Amintim că de la începutul pandemiei 328 de mii de moldoveni au fost infectați cu noul coronavirus, dintre care peste 306 mii s-au vindecat, iar 7 497 de persoane și-au pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.
copii elevi - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Coronavirus
Crește alarmant numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în rândul copiilor
Fluxul de știri
0