Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ceban critică dur guvernarea: Solicităm să va treziți

© Sputnik / OsmatescoIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Abonare
Edilul-șef al Capitalei este nemulțumit de modul în care guvernarea gestionează pandemia COVID. În cadrul unui briefing, Ion Ceban a comunicat că spitalele din municipiu sunt la limită, iar alte instituții pentru acești bolnavi nu mai pot fi identificate.
CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Primarul general Ion Ceban critică dur noua conducere pentru modul în care gestionează pandemiei COVID-19. Potrivit edilului, spitalele municipale se sufocă de numărul mare de pacienți, iar în scurt timp riscă să nu mai poată primi bolnavii din alte localități ale țării. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către Ion Ceban, în cadrul unui briefing.

„Am tot așteptat că poate conducătorii de azi vor prinde la curaj și vor spune lucrurilor clar pe nume. Credeam că vor ieși și-și vor asuma lucruri importante la subiect. Cineva s-a ascuns în tufari. Cineva așteaptă să se ia deciziile în locul lor. Spitalele sunt pline. De ce ne tot purtați cu vorba, cu declarații printre dinți”, a declarat Ceban.

Totodată, primarul Capitalei a subliniat că dacă dinamica cazurilor zilnice de COVID-19 va crește până la cifra de 2000, bolnavii vor sta în rând pe coridoare pentru a fi tratați.
Ceban a menționat că situația pandemică este tot mai gravă. Numărul deceselor a crescut cu peste 27% săptămâna trecută, iar paturi pentru pacienții cu COVID-19 în spitalele municipale sunt tot mai puține. Actualmente, în Capitală sunt activate opt spitale strategice COVID-19.
”Alte instituții nu mai pot fi identificate”, a comunicat Ceban.
centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2021
Coronavirus
O nouă zi cu un număr foarte mare de decese cauzate de COVID-19
În același timp, edilul a menționat că în spitalele din municipiu în jur de 50 la sută dintre pacienții cu coronavirus sunt din teritoriu. Iar în situația în care numărul de infectări va crește continuu, spitalele din Chișinău riscă să nu mai poată să-i primească.
De asemenea, Ion Ceban susține că Guvernul trebuie să întreprindă mai multe măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului în țară. Este vorba despre asigurarea cu stații de oxigen a fiecărui spital, pregătirea unor spații care să fie, la necesitate, transformate în spitale COVID-19, dar și asigurarea tuturor spitalelor cu medicamentele și echipamentele necesare.
Fluxul de știri
0