Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Crește alarmant numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în rândul copiilor

© Sputnik / Mihai Carauscopii elevi
copii elevi - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Abonare
Tot mai mulți copii sunt testați pozitiv cu noul tip de coronavirus. Primarul Ion Ceban le-a cerut autorităților extinderea de urgență a numărului de paturi pentru copii în spitalele cu profil COVID-19.
CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Crește alarmant numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în rândul copiilor. Actualmente, se atestă o creștere de două ori mai mare a numărului de cazuri săptămânale în rândul copiilor față de numărul maxim săptămânal înregistrat în cele două valuri precedente COVID-19 în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul unui briefing.
Potrivit datelor prezentate de edilul-șef, în total, în țara noastră au fost înregistrate circa 21.000 de cazuri confirmate în rândul copiilor. Iar cea mai afectată categorie sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.

”În total, în Republica Moldova la ziua raportării au fost înregistrate circa 21 de mii de cazuri confirmate în rândul copiilor sub 18 ani. Aceasta reprezintă o proporție de 6,5% din numărul total de cazuri înregistrată în această perioadă la nivel național. Cea mai afectată grupă de vârstă sunt cei de la 12 la 17 ani, cu 10.268 de cazuri, constituind 50% din numărul total de cazuri înregistrat în rândul copiilor”, a comunicat Ion Ceban.

Totodată, primarul Capitalei le-a solicitat autorităților să extindă în regim de urgență numărul de paturi pentru copii în spitalele cu profil COVID-19.
Amintim că astăzi Ion Ceban a criticat dur noua conducere a țării în privința modului de gestionare a pandemiei COVID-19. Potrivit primarului, spitalele municipale se sufocă de numărul mare de pacienți, iar în scurt timp riscă să nu mai poată primi pacienți din teritoriu.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Coronavirus
Ceban critică dur guvernarea: Solicităm să va treziți
De la începutul pandemiei, 328 de mii de moldoveni s-au infectat cu noul tip de coronavirus, dintre care peste 306 mii s-au vindecat, iar 7.497 de pacienți au fost răpuși de boală.
Fluxul de știri
0