Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ceban amenință cu restricții mai dure în Capitală

© Sputnik / Mihai CarausIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Abonare
În Chișinău ar putea fi impuse noi restricții cu scopul de a opri răspândirea coronavirusului. Detaliile au fost oferite de Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă.
CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. În Capitală ar putea fi reintroduse măsuri mai dure anti-COVID. Anunțul a fost făcut de primarul general Ion Ceban în cadrul unui briefing, în care a criticat dur noua guvernare în ceea ce ține de gestionarea pandemiei COVID-19.
Potrivit lui Ceban, decizia de a introduce restricții mai dure în Capitală ar putea fi luată în cazul în care autoritățile centrale nu vor lua măsuri concrete de luptă contra COVID-19.

”Dacă va continua tot așa și voi (autoritățile – n. red.) nu aveți curajul, atunci ne vom asuma noi, la nivel de municipiu, introducerea restricțiilor mai dure. Eu nu mă tem de decizii nepopulare. Am mai făcut-o și anul trecut. Vom regândi cum să revenim la școală și în ce condiții, cum să introducem restricții în spațiul public, vom modifica orele de aflare în oraș, cum să muncească angajații ș.a”, a declarat Ceban.

În același timp, edilul-șef a remarcat că aceste decizii luate în Chișinău ar putea fi inutile în cazul în care și pe teritoriul țării nu vor fi luate măsuri mai drastice.

”Doar că toate aceste decizii ar putea fi inutile dacă nu există la nivel de țară o gândire per ansamblu. Putem noi pune restricții în Chișinău, dar în toată republica să rămână la fel, iar în zilele de weekend toată lumea este în Capitală”, a menționat Ion Ceban.

Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Coronavirus
Ceban critică dur guvernarea: Solicităm să va treziți
Astăzi primarul general Ion Ceban a criticat dur noua conducere pentru modul în care gestionează pandemia COVID-19. Potrivit acestuia, spitalele municipale se sufocă de numărul mare de pacienți, iar în scurt timp riscă să nu mai poată primi bolnavii din alte localități ale țării.
De asemenea, Ion Ceban susține că Guvernul trebuie să întreprindă mai multe măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului în țară. Este vorba despre asigurarea cu stații de oxigen a fiecărui spital, pregătirea unor spații care să fie, la necesitate, transformate în spitale COVID-19, dar și asigurarea tuturor spitalelor cu medicamentele și echipamentele necesare.
incendiu mansardă strada Pelivan - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Societate
Sinistrații din strada Pelivan vor primi suma investită la procurarea locuinței
Fluxul de știri
0