Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu, în vizită de lucru la Viena: Cu ce oficiali s-a întâlnit și ce subiecte a discutat

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Abonare
Șeful statului efectuează o vizită de lucru în Austria. Iată cu cine s-a întâlnit și despre ce a discutat.
CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Președintele Maia Sandu s-a întâlnit la Viena cu secretarul General al OSCE, Helga Schmid. În cadrul întrevederii, Maia Sandu a menționat că Republica Moldova va colabora în continuare cu OSCE pentru a face față provocărilor de securitate din regiunea noastră, dar și pentru a avansa cooperarea în domeniul securității, drepturilor omului și combaterii corupției.
Totodată, președintele i-a mulțumit secretarului General pentru susținerea oferită țării și instituțiilor noastre în procesul de reglementare transnistreană.
”Mizăm în continuare pe sprijinul OSCE pentru facilitarea dialogului și sprijinirea părților în promovarea unei reglementări politice cuprinzătoare și durabile”, a declarat Maia Sandu.
În cadrul vizitei, Sandu s-a întâlnit și cu președintele Austriei Alexander Van der Bellen. Cei doi oficialii au abordat subiecte de interes comun și au convenit să avanseze cooperarea dintre cele două țări în domeniile economic, al protecției mediului și energetic, inclusiv pentru dezvoltarea energiei regenerabile. Ministerele Economiei și cel al Mediului urmează să elaboreze o agendă comună în acest sens.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Politică
Maia Sandu merge într-o vizită oficială în Austria: Cu cine se va întâlni șeful statului
„Austria a fost și este un partener de încredere pentru Republica Moldova. Beneficiem de sprijinul acesteia deplin în dialogul nostru bilateral prin programe și proiecte în domenii precum buna guvernare, învățământul profesional, dezvoltarea rurală, protecția mediului sau adaptarea la schimbările climatice. Partenerii austrieci ne-au asigurat și de susținere în dialogul cu instituțiile UE”, a comunicat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.
În această seară, Sandu urmează să discute cu reprezentanții diasporei moldovenești în Austria.
Amintim că șeful statului, Maia Sandu, efectuează o vizită oficială de lucru la Viena. Președintele moldovean a fost invitat de către omologului său austriac.
Astfel, ieri, în prima zi a vizitei sale la Viena, Maia Sandu a avut o întrevedere cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen. Totodată, șeful statului a avut mai multe întâlniri cu oficiali austrieci, inclusiv cu viceprim-ministrul Werner Kogler, vicepreședintele Parlamentului Doris Bures și ministrul Federal al Afacerilor Europene și Internaționale Michael Linhart,.
În Austria, președintele Maia Sandu este însoțită de secretarul general al Președinției Cristina Gherasimov și consilierul prezidențial în domeniul economic Veaceslav Negruța. Din delegația oficială mai fac parte ministrul Economiei, Sergiu Gaibu și cel al Mediului, Iuliana Cantaragiu, dar și deputații Radu Marian, membrul Comisiei Parlamentare Economie, Buget și Finanțe, și Adrian Belîi, președintele Grupului de Prietenie Moldova-Austria, și Stelian Manic, directorul Agenției pentru Investiții.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Politică
Maia Sandu a salutat ratificarea Convenției de la Istanbul de către Parlament
Fluxul de știri
0