Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu merge într-o vizită oficială în Austria: Cu cine se va întâlni șeful statului

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Abonare
Președintele Maia Sandu va merge într-o vizită oficială în Austria. Iată ce va face acolo și cu cine se va întâlni.
CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Șeful statului nostru, Maia Sandu, va efectua în zilele de 21-22 octombrie o vizită oficială de lucru la Viena. Președintele moldovean a fost invitat de către omologului său austriac.
Astfel, în prima zi a vizitei sale la Viena, Maia Sandu va avea o întrevedere cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen. Totodată, șeful statului va avea mai multe întâlniri cu oficiali austrieci, inclusiv cu Werner Kogler, viceprim-ministru, Doris Bures, vicepreședinte al Parlamentului și Michael Linhart, ministrul Federal al Afacerilor Europene și Internaționale.
La fel, șeful statului se va întâlni cu Helga Schmid, secretarul General al OSCE.
Joi seara, Maia Sandu va avea o discuție cu reprezentanții diasporei moldovenești în Austria.
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Politică
Spînu a plecat în Polonia: Va discuta despre furnizarea gazului către Moldova
În Austria, președintele Maia Sandu va fi însoțită de secretarul general al Președinției Cristina Gherasimov și consilierul prezidențial în domeniul economic Veaceslav Negruța. Din delegația oficială mai fac parte ministrul Economiei, Sergiu Gaibu și cel al Mediului, Iuliana Cantaragiu, dar și deputații Radu Marian, membrul Comisiei Parlamentare Economie, Buget și Finanțe, și Adrian Belîi, președintele Grupului de Prietenie Moldova-Austria, și Stelian Manic, directorul Agenției pentru Investiții.
Potrivit unui comunicat emis de Președinție, ”membrii delegației vor avea întâlniri pe subiecte importante pentru agenda țării la Camera de Comerț din Austria și la Secretariatul Comunității Energetice, și vor întreprinde o vizită la Centrul de incinerare a deșeurilor din Spittelau”.
Dmitri Kozak la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Moldova și Rusia
Confirmat oficial: Dmitri Kozak a fost invitat de Maia Sandu la Chișinău
Fluxul de știri
0