Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Conservatorismul moderat este cea mai rațională cale

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в заседании клуба "Валдай"
Президент РФ В. Путин принял участие в заседании клуба Валдай - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un conservatorism moderat este cea mai rațională direcție pentru Rusia, consideră Vladimir Putin.
CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. În perioada următoare de reconstrucție a ordinii mondiale, ale cărei rezultate finale nu le putem ști, un conservatorism moderat reprezintă cea mai rațională direcție de comportament, consideră Vladimir Putin.
“Ea se va schimba inevitabil, fără dubii, însă deocamdată principiul medical “a nu dăuna” este cel mai rațional”, a declarat liderul rus în cadrul sesiunii plenare a clubului de discuții Valdai.
Anume de acest principiu al viziunii asupra lumii se va conduce Rusia, a mai adăugat președintele rus.

“Cândva am mai spus că, formulându-ne abordările, ne vom ghida de ideologia unui conservatorism sănătos. A fost câțiva ani în urmă, când tensiunile pe arena internațională nu ajunseseră la un astfel grad de încordare (...) Acum, când lumea trece printr-o criză structurală, importanța unui conservatorism rațional, drept bază a cursului politic, a crescut semnificativ”, a subliniat Putin.

Totodată, potrivit lui, conservatorismul rus este un conservatorism al optimiștilor.
"Mulți își amintesc evenimentele de acum 30 de ani și modul în care am fost nevoiți, în chinuri, să ieșim dintr-o groapă în care țara noastră, societatea noastră a ajuns după destrămarea URSS. (…) Noi credem că o dezvoltare stabilă și de succes este posibilă”, a explicat el.
Pașaport rusesc - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Rusia
În Rusia ar putea fi simplificată procedura de obținere a cetățeniei de către conaționali
În același timp, Putin a declarat că atunci când se gândește la acest principiu, își amintește de filosoful rus Nicolai Berdeaev.
“El spunea: conservatorismul nu este ceea ce ne împiedică să mergem în sus și înainte, ci e ceea ce nu ne lasă să mergem în urmă și în jos, spre haos”, a spus șeful statului.
Președintele s-a arătat convins că în actuala lume turbulentă, anume ONU reprezintă o valoare perenă și o purtătoare a “celui mai sănătos conservatorism în relațiile internaționale, care este necesar pentru normalizarea situației”.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Rusia
Putin, despre pandemie – mai multe pierderi decât în Primul Război Mondial
Fluxul de știri
0