Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre pandemie – mai multe pierderi decât în Primul Război Mondial

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Abonare
Conform celor mai recente date, din cauza coronavirusului au murit 4,9 milioane de oameni în întreaga lume.
CHIȘINĂU, 21 octombrie - Sputnik. Pierderile mondiale cauzate de pandemia de coronavirus depășesc pierderile militare ale principalilor participanți la Primul Război Mondial, a declarat președintele rus Vladimir Putin în luarea sa de cuvânt la reuniunea de la Soci a Clubului internațional de discuții Valdai.
El a menționat că peste 4,9 milioane de oameni au murit din cauza COVID-19 la nivel mondial.
”Aceste cifre îngrozitoare sunt comparabile și chiar depășesc pierderile militare ale principalilor participanți la Primul Război Mondial”, a subliniat Putin.
Președintele rus a adăugat de asemenea că pandemia de coronavirus doar a stimulat tendințele negative care se conturaseră mai demult, acum acestea se accentuează.
”În vorbe, toate statele își declară angajamentul și intenția de cooperare în afaceri, disponibilitatea lor de a lucra împreună pentru a rezolva problemele comune. Dar acest lucru, din păcate, este doar în vorbe. În realitate însă are loc exact contrariul. Și pandemia doar a stimulat tendințele negative care se conturaseră mai demult, acum acestea se accentuează", a spus Putin în discursul său de la ședința clubului.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Rusia
Putin: Problemele mondiale nu pot fi rezolvate fără o cooperare strânsă
El a menționat că abordarea „cămașa proprie este mai aproape de corp” a devenit deja normă și „interesele egoiste au prevalează asupra noțiunii de bine comun”.
Fluxul de știri
0