Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia ar putea fi simplificată procedura de obținere a cetățeniei de către conaționali

© SputnikPașaport rusesc
Pașaport rusesc - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Abonare
Despre necesitatea de a liberaliza procesul de obținere a cetățeniei a declarat Vladimir Putin.
CHIȘINĂU, 21 octombrie - Sputnik. Autoritățile ruse vor începe activitatea asupra perfecționării procedurii simplificate de obținere a cetățeniei ruse pentru conaționalii din diverse țări ale lumii, a declarat Vladimir Putin în timpul discursului său la ședința Clubului internațional de discuții Valdai. Președintele rus a adăugat de asemenea că autoritățile analizează în prezent opțiunile pentru liberalizarea legislației în acest domeniu.
"În ceea ce privește cetățenia rusă, poziția mea este că acest instrument trebuie îmbunătățit. Există probleme legate de componenta social-economică a acestui proces – este vorba de clinici, grădinițe, locuri de muncă, locuințe etc. Cu toate acestea, legislația noastră privind cetățenia ar trebui să fie mai liberală, acest lucru este absolut evident, este, de altfel, și o cerință a pieții muncii. Astfel că noi ne gândim la asta ", - a răspuns el la întrebarea despre posibilitatea de a facilita procesul de obținere a cetățeniei pentru toți rușii.
Valdai este una dintre cele mai importante platforme mondiale de interacțiune între elitele intelectuale și politice ruse și internaționale. Pe parcursul anilor de existență, peste o mie de reprezentanți ai comunității științifice internaționale din 71 de țări ale lumii au luat parte la activitatea clubului.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Rusia
Putin: Doar statele suverane pot face față provocărilor
Fluxul de știri
0