Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

De ce Bruxelles-ul îl vrea învins pe Viktor Orban

© Photo : Facebook/Orbán ViktorViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Abonare
În Ungaria, forțele progresiste se adună într-o alianță contra naturii, doar pentru a satisface aspirația Bruxelles-ului de a-l învinge în alegeri pe premierul Viktor Orban și partidul acestuia, Fidesz.
BRUXELLES, 18 oct – Sputnik, Daniela Porovăț. Péter Márki-Zay a câştigat prealegerile pentru candidatura la postul de prim-ministru al opoziţiei din Ungaria, planul mai vechi fiind ca împotriva Fidesz și a lui Viktor Orban să se meargă în alegeri parlamentare cu o coaliție de partide.
Alianța de formațuni politice care reunește socialiști, conservatori, dar și partide nou apărute, s-au aliat în Mişcarea Ungaria Tuturor având ca unic scop îndeplinirea dezideratelor Bruxelles-ului de a-l îndepărta de la putere pe acel mai independent premier din Uniunea Europeană, Viktor Orban.
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la summit-ul Platforma pentru Crimeea - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2021
Editoriale
Lecția rusească sau mintea Maiei Sandu cea de pe urmă

Péter Márki-Zay - candidatul opoziției unite în Ungaria la alegerile parlamentare din 2022

Péter Márki-Zay este primarul independent al oraşului Hódmezővásárhely, iar aseară, pe pagina oficială de Facebook a prealegerilor, el a fost anunțat ca și câștigător. El era candidatul partidului Mişcarea Ungaria Tuturor și a obţinut 371 560 de voturi (56,71%), în timp ce adversarul său, Klára Dobrev, susţinută de Coaliţia Democratică a primit 283 677 (43,29%).
Partidele maghiare Coaliţia Democratică, Jobbik, Politica poate fi şi altfel, Momentum, Partidul Socialist Maghiar şi Dialog au decis să candideze împreună la alegerile parlamentare din 2022, candidatul comun al opoziţiei pentru funcţia de prim-ministru şi candidaţii comuni pentru Parlament din circumscripţiile electorale fiind desemnaţi în urma unor prealegeri.
În discursul său de învingător, Péter Márki-Zay, candidatul desemnat pentru funcţia de prim-ministru din partea Mişcării Ungaria Tuturor, a spus că la alegerile primare ale opoziţiei din Ungaria a schimbat şi opoziţia, și i-a înlocuit pe cei care făceau afaceri cu puterea.
În această situaţie, nimeni nu poate rupe unitatea opoziţiei, deoarece, după alegerile primare rămâne o întrebare cheie pentru Ungaria: cu Fidesz sau fără Fidesz?, a spus politicianul.
Péter Márki-Zay promite că în noua cultură a Ungariei pe care o va implementa ”trebuie să-i îmbrăţişăm pe toţi: pe ţigani, pe evrei, pe homosexuali, pe oamenii din provincie, pe cei din oraşe, chiar şi pe simpatizanţii Fidesz”.
Mai mult, Péter Márki-Zay le-a transmis activiștilor să-i convingă pe ”oameni că nu migranţii, nu homosexualii, nu Gyurcsány, ci libertatea va veni în Ungaria”, deși socialiștii fac parte din mișcarea opoziției.
Opoziția se simte încurajată de faptul că într-o formulă similară a reușit să câștige primăria Budapestei împotriva candidatului Fidesz, acum doi ani, în octombrie 2019, prin Gergely Karácsony care este și acum primarul general al Budapestei.
Liliana Nicolaescu-Onofrei - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Politică
Guvernanții se iau de posturile TV apropiate opoziției - document

De ce îl vrea Bruxelles-ul învins pe Viktor Orban

Viktor Orban este cel mai independent premier din Uniunea Europeană, el având curajul de-a lungul anilor să contrazică politicile europene atunci când acestea erau împotriva țării sale.
Bruxelles-ul nu îl poate ierta pe Orban pentru că s-a împotrivit cotelor obligatorii de migranți, găsindu-și aliați în acest sens și în alte țări din Europa Centrală.
De asemenea, Viktor Orban s-a luptat cu succes împotriva propagandei LGBT, partidul său promovând o lege de protejare a copiilor care a înfuriat forurile europene care sunt toate pro-LGBT.
În plus, Ungaria lui Orban a acceptat să primească vaccinul Sputnik din Rusia, iar recent și-a asigurat aprovizionarea cu gaz rusesc printr-un contract pe 15 ani cu Gazprom.
În timp ce alte țări lasă Ucraina să își distrugă minoritățile etnice, Ungaria este singura țară care ar curajul să îi atragă atenția Kievului că are obligația să respecte limba, cultura, școlile și bisericile celorlalte etnii din această țară.
Politica suverană a Ungariei, atât internă, cât și externă, a făcut ca Viktor Orban să fie o problemă pentru Bruxelles în implementarea agendei europene de distrugere totală a suveranităților naționale, motiv pentru care UE își va acorda tot sprijinul opoziției din Ungaria pentru a scăpa de premierul independent și curajos de la Budapesta și a pune în locul lui o persoană obedientă.
Игорь Додон - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Editoriale
Prostie sau curaj - Dodon renunță la șefia PSRM și mandat
Fluxul de știri
0