Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernanții se iau de posturile TV apropiate opoziției - document

© Sputnik / Miroslav RotariLiliana Nicolaescu-Onofrei
Liliana Nicolaescu-Onofrei - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Abonare
Guvernanții vor să închidă gura posturilor TV care îi critică, acesta fiind un semn clar de instalare a unui regim nu doar autoritar, ci chiar dictatorial.
După decapitarea frauduloasă și scandaloasă a Procuraturi Generale, în scopul instaurării unei conduceri loiale și docile, guvernarea se apucă de mass-media, în special de posturile TV apropiate opoziției.
Fostul ministru al justiției Fadei Nagacevschi anunță pe pagina sa de Facebook că deputatul Liliana Nicolăescu-Onofrei a adresat Consiliului Audiovizualului o sesizare prin care solicită verificarea de ,,urgență” a 3 posturi TV, dacă au informat corect populația în perioada 5-10 octombrie 2021.
Ngacevschi a publicat pe internet adresarea deputatei Liliana Nicolăescu-Onofrei făcută președintelui Consiliului Audiovizualului Ala Ursu-Antoci și de acolo înțelegem clar că este vorba de Moldova 1, Primul în Moldova și NTV. Adică, pe lângă postul public de televiziune, se solicită a se face controale la două posturi apropiate apoziției parlamentare.
Nagacevschi presupune că deputata majorității parlamentare s-a arătat deranjată de materialele privind dosarul penal al lui Alexandr Stoianoglo. "Presupun, de modul de reflectare a cazului Stoianoglo se deranjează", a scris Nagacevschi.
El spune că gestul președintelui Comisiei Cultură, Educație, Cercetare, Tineret, Sport și Mass-Media a Parlamentului este susceptibil de cenzură.
"Nu aș fi avut nicio obiecție, dacă s-ar fi solicitat, eventual, verificarea tuturor posturilor TV din Republica Moldova. În condițiile în care guvernarea solicită verificarea selectivă a posturilor TV pe care nu le agreează, este dificil să tratezi un asemenea gest altfel decât ca cenzură, atentat grav la libertatea de exprimare", afirmă Nagacevschi.
Fostul ministru al Justiției afirmă că solicitarea deputatei Nicolăescu-Onofrei este una abuzivă.
"De altfel, sesizarea a fost semnată de către doamna Nicolăescu-Onofrei nu în calitate de simplu deputat, dar în calitate de Președinte al Comisiei parlamentare. Aceasta denotă, fie doamna deputat și-a arogat niște competente extinse din numele Comisiei fără acceptul membrilor acesteia, ce este grav, fie este acceptul majorității membrilor Comisiei, ceea ce ar fi mult mai grav", a afirmat Fadei Nagacevschi.
Задержание генерального прокурора Александра Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Politică
Avocatul lui Stoianoglo scoate asul din mânecă și face praf probatoriul acuzării
Fluxul de știri
0