Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Spînu a plecat în Polonia: Va discuta despre furnizarea gazului către Moldova

© Sputnik / Mihai CarausАндрей Спыну
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Abonare
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale întreprinde o vizită oficială de două zile în Polonia.
CHIȘINĂU, 18 oct - Sputnik. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a plecat În Polonia. Astăzi și mâine, ministrul va purta discuții privind furnizarea gazului natural în Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat Spînu pe canalul său de Telegram.
Amintim, Comisia pentru Situații Excepționale, a decis instituirea Stării de Alertă în sectorul de gaze naturale.Totodată, s-a decis crearea unui grup de lucru în acest sens pentru a lua deciziile necesare în ceea ce privește ajutoarele oferite de stat pentru cetățeni.
Gazoductul Iași-Ungheni - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Moldova și Rusia
Ne va lăsa oare Sandu fără gaze de dragul Kievului - Expert
Vicepremierul Andrei Spînu a menționat că s-a decis eliberarea păcurii din rezervele de stat pentru a se reduce consum de gaze la „Termoelectrica”. Totodată, autoritățile au făcut apel către populație să reducă consumul de gaze.
Vice-președintele Parlamentului, liderul fracțiunii PAS, Mihai Popșoi, a anunțat în cadrul unei emisiuni televizate că autoritățile de la Chișinău l-au invitat pe șeful-adjunct al administrației prezidențiale a Federației Ruse, Dmitrii Kozak, la Chișinău. La fel, au fost invitați și reprezentanții Gazprom pentru a discuta subiectul livrării gazelor naturale.
Fluxul de știri
0