Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert rus a comentat reacția Rusiei la ultimele acțiuni NATO

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaCartierul general NATO din Bruxelles
Cartierul general NATO din Bruxelles  - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Abonare
Rusia nu va rămâne fără răspuns la expulzarea diplomaților ruși de pe lângă NATO, consideră expertul rus Aleksandr Bartoș.
BUCUREȘTI, 18 oct – Sputnik. Măsurile de răspuns ale Rusiei la expulzarea diplomaților de pe lângă NATO semnalează că Moscova nu va privi pasiv acțiunile Alianței, care reduce relațiile la zero, a declarat agenției RIA Novosti membrul corespondent al Academiei de Științe Militare, Aleksandr Bartoș.
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la summit-ul Platforma pentru Crimeea - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2021
Editoriale
Lecția rusească sau mintea Maiei Sandu cea de pe urmă
Luni, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a anunțat măsuri de răspuns ale Rusiei la expulzarea reprezentanților diplomatici ruși la NATO: pe lângă suspendarea activității misiunii militare de contact a NATO la Moscova, își suspendă activitatea și biroul său de informare. Reprezentanța permanent la NATO, de asemenea, își încetează activitatea începând cu 1 noiembrie sau un pic mai târziu. Pentru a contacta cu Rusia, Alianța urmează să se adreseze ambasadorului Rusiei în Belgia.
“Atât reprezentanța noastră militară pe lângă NATO, cât și reprezentanțele locale ale NATO în decursul unei perioade îndelungate existau pur formal, nu prea existau contacte... Iată de ce nu putem spune că acest lucru va distruge relațiile noastre. Probabil, aici e vorba de un schimb pur formal cu semnale, că NATO își continuă politica de reducere la zero a relațiilor cu Rusia, iar Rusia nu va rămâne pasivă la astfel de acțiuni ale NATO. Iată care este motivul reacției noastre”, a spus Bartoș.
Potrivit lui, șansele de refacere a relațiilor între Rusia și NATO sunt reduse acum. “Totul este aruncat la nivelul războiului rece”, a menționat expertul.
NATO declarase anterior că și-a retras acreditarea pentru opt angajați ai reprezentanței Rusiei la Alianță și a redus numărul de acreditări pentru Rusia până la 10. Totodată, potrivit secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, NATO rămâne deschis pentru un dialog consistent cu Rusia și va continua să îndemne la desfășurarea unor întrevederi în cadrul Consiliului Rusia – NATO.
Poliția - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Societate
Au înnebunit guvernanții - Ce amenzi vor plăti cei fără acte de identitate asupra lor
Fluxul de știri
0